Chokoladekage

Opskrift på en dejlig chokoladekage med kakao glasur

Sigt kakao, hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen.
Pisk æg og sukker i en skål for sig. Vend derefter smeltet smør, vand og de tørre dele i og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
Dejen hældes i en bradepande ca. 23×23 cm. Bages på næst nederste rille ca. 35 mintter ved 170 grader C. Kagen skal ikke bages for meget den skal være lidt klæg i midten, så er den mums.

Glasur: Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.

Alternativt kan der hakkes mørk chokolade og vendes med i dejen.

Chokoladekage

Udskriv
Opskrift på en dejlig chokoladekage med kakao glasur
Sigt kakao, hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen.
Pisk æg og sukker i en skål for sig. Vend derefter smeltet smør, vand og de tørre dele i og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
Dejen hældes i en bradepande ca. 23x23 cm. Bages på næst nederste rille ca. 35 mintter ved 170 grader C. Kagen skal ikke bages for meget den skal være lidt klæg i midten, så er den mums.
Glasur: Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Keyword chokolade, chokoladekage, glasur
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Mad Opskrifter

Ingredienser

Kage

  • 6 spsk kakao
  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 2 stk æg
  • 150 g smør
  • dl vand

Glasur

  • 3 spsk kakao
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk smør
  • 2 tsk stødt kanel
  • ½ dl sødmælk

Sådan gør du

Kage

  • Sigt kakao, hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen.
    Pisk æg og sukker i en skål for sig. Vend derefter smeltet smør, vand og de tørre dele i og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
    Dejen hældes i en bradepande ca. 23x23 cm. Bages på næst nederste rille ca. 35 mintter ved 170 grader C. Kagen skal ikke bages for meget den skal være lidt klæg i midten, så er den mums.

Glasur

  • Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.
Article Tags:
· ·
Article Categories:
Kager

Comments

  • Dårlig stil at skrive at alt det tørre skal sigtes sammen og liiiige efter skrive og så æg og sukker sammen… Smart..

    Mathilde 27. juli 2023 20:08 Svar
    • Du har da fuldstændig ret Mathilde, undskyld 🙂 – jeg har opdateret opskriften så det fremgår lidt bedre.

      Claush 19. september 2023 13:27 Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..