Mad Opskriften

Hurtige Grovboller

Opskrift på hurtige grovboller.

Disse boller kan laves hurtigt, hvis du speedhæver i ovnen på 30 grader i varmeluft, så start med at tænde for ovnen 🙂

Bollerne bliver skønne og brug blot hvad du har af kerner, grovmel og ymer, tykmælk eller cremefraiche.

Hvedemel kan benyttes hvis du ikke lige har grahamsmel og/eller rugmel.

Hurtige Grovboller

Opskrift på hurtige grovboller. 
Disse boller kan laves hurtigt, hvis du speedhæver i ovnen på 30 grader i varmeluft, så start med at tænde for ovnen 🙂 
Bollerne bliver skønne og brug blot hvad du har af kerner, grovmel og ymer, tykmælk eller cremefraiche. 
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Keyword: boller, grovboller, kerner
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 18 boller
Forfatter: Fru Heinrich

Ingredienser

  • dl creme fraiche, yoghurt, ymer eller tykmælk
  • 3 dl kogende vand
  • 1 dl koldt vand
  • 30 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grahamsmel evt. hvedemel
  • 1 dl rugmel evt. hvedemel
  • 1 dl hvedekerner
  • 1 dl 5-kornsblanding
  • 3 dl havregryn
  • 9 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Bland cremefraiche med det kolde vand og tilsæt det kogende, mærk efter om det er fingervarmt ellers vent et øjeblik, tilsæt gæren og herefter salt, sukker, hvedekerner, grahamsmel, rugmel, 5- korns blanding og ca. 8-10 dl hvedemel, ælt godt og tilsæt hvedemel til du har en god dejkonsistens.
  • Kom i en skål med låg eller gryde og stil i ovnen ved 30 grader varmeluft i 15 min. Form herefter ca. 18 boller vend dem i det du har lyst til, evt. bunden i solsikkekerner, det er så lækkert.
  • Sæt dem på en bageplade med papir og læg et viskestykke over og sæt pladen ind i varmeluftovn på 30 grader igen, lad dem hæve i ca. 15 min. 
  • Tag dem ud og skru ovnen op på 200 grader når den er klar bager du bollerne i ca 15 min. Bollerne skal lyde hul når du banker på dem i bunden og have en sprød top 🙂 
Exit mobile version