Kartoffelmos er en af de ting vi er rigtig glade for i min lille familie. Det smager godt og er samtidig virkelig let at leve. Udover at skulle koge kartoflerne er det jo bare at blande ingredienserne. Der skal måske lidt håndkraft til, men ellers gøres det super nemt.
Da jeg sidste uge skulle lave en lavede jeg en kartoffelmos uden mælk. Den blev også ganske fin, men der manglede lige lidt. Så jeg syns jeg ville lave min egen endnu bedre version lige her.
Det giver nemlig lige lidt mere at bruge mælk og så syntes jeg også at have ramt en helt perfekt konsistens. Forholdet er altså helt perfekt, men vil du også være enig i, efter du har lavet dem!
Kartoffelmos
Opskrift på en omgang kartoffelmos - Det er ganske simpelt og smager fantastisk. Kan bruger til en masse forskellige retter.
Ingredienser
- 6 stk bagekartofler
- 6 spsk smør
- 1 dl mælk
- salt
- peber
Sådan gør du
- Skræl bagekartoflerne og skær dem ud i firkanter.
- Lad kartoflerne koge i 20 minutter. Uden salt!
- Tag dem op af vandet og mas dem i en gryde.
- Tilføj smør og mælk og bland det rigtig godt sammen. Sørg for at få alle klumperne mast.
- Tilsæt nu lidt salt og peber
- Server den med en lækker sovs eller mere smør!