Skær kyllingekødet i meget tynde, korte strimler.
Tø rejerne op, og lad dem dryppe af.
Snit og hak ingefær, hvidløg, evt. chili og porre eller forårsløg. Brug endelig alt det grønne.
Kom bouillonen i en gryde sammen med ingefær, hvidløg, limeblade og karrypasta, og bring det i kog. Lad det koge i 5 minutter, og kom kyllingekødet i.
Kog videre i 2 minutter, og kom kokosmælken i.
Lad det småkoge i et par minutter, og fisk limebladene op. Smag suppen til med sukker og evt. mere karrypasta, alt efter hvor stærk du kan lide den.
Kom porre eller forårsløg, og rejer i, og varm suppen akkurat igennem. Løgene må gerne være sprøde, og rejerne bliver bare seje, hvis de får for meget varme.
Drys med masser af frisk koriander lige inden suppen skal spises – helst af små suppeskåle.
Kokossuppe med kylling og rejer
Ingredienser
- 2 stk kyllingfileter
- 150 g rejer frosne
- 2 tsk grøn karrypasta
- 5 dl kyllingebouillon
- 3 cm ingefær finthakket
- 1 fed hvidløg tynde skiver
- 4 stk limeblade eller 1 spsk limesaft
- 2 tsk rørsukker
- 1 ds kokosmælk (må ikke være light)
- 1 stk lille frisk chili finthakket
- 1 bundt frisk koriander
Sådan gør du
- Skær kyllingekødet i meget tynde, korte strimler. Tø rejerne op, og lad dem dryppe af. Snit og hak ingefær, hvidløg, evt. chili og porre eller forårsløg. Brug endelig alt det grønne. Kom bouillonen i en gryde sammen med ingefær, hvidløg, limeblade og karrypasta, og bring det i kog. Lad det koge i 5 minutter, og kom kyllingekødet i. Kog videre i 2 minutter, og kom kokosmælken i. Lad det småkoge i et par minutter, og fisk limebladene op. Smag suppen til med sukker og evt. mere karrypasta, alt efter hvor stærk du kan lide den. Kom porre eller forårsløg, og rejer i, og varm suppen akkurat igennem. Løgene må gerne være sprøde, og rejerne bliver bare seje, hvis de får for meget varme. Drys med masser af frisk koriander lige inden suppen skal spises – helst af små suppeskåle.Tilbehør:Limebåde, flutes eller naanbrød