Opskriften her er på en lækker nøddekage baseret på en chokolade kage bund.
Nødderne drysses på toppen i de sidste minutter af bagningen.
Den smager himmelsk – men sørg for at der ikke er nogen med nøddeallergi der får kagen!
Den tager ca. 50 minutter at bage i ovnen og forarbejdet tager ca 20 minutter
Nøddekage
Udrør smøret med sukkeret i en stor skål, indtil blandingen er lys og luftig. Tilsæt derefter den fintrevne citron skal, samt salt. Rør æggene i, et af gangen og derefter nødderne lidt af gangen. Tilsidst røret melet, bagepulver, mælk og kakao i stille og roligt. Efter en god gennempiskning, hældes blandingen i en passende smurt form. Glat overfladen ud og drys med brun fairn. Bages i 50 minutter ved 180 C Drys evt. med hakkede nødder i de sidste 5 minutter af bagningen.
Ingredienser
- 125 g smør
- 150 g sukker
- 1 stk citron riv skallen
- ½ tsk salt
- 1-2 dl mælk
- 3 stk æg
- 5 tsk bagepulver
- 75 g hakket nødder
- 4 spsk brun farin
- 500 g hvedemel
- 3 spsk kakao
Sådan gør du
- Udrør smøret med sukkeret i en stor skål, indtil blandingen er lys og luftig. Tilsæt derefter den fintrevne citron skal, samt salt. Rør æggene i, et af gangen og derefter nødderne lidt af gangen. Tilsidst røret melet i stille og roligt. Efter en god gennempiskning, hældes blandingen i en passende smurt form. Glat overfladen ud og drys med brun fairn. Bages i 50 minutter ved 180 C Drys evt. med hakkede nødder i de sidste 5 minutter af bagningen.
Der mangler væske hvis jeg skal følge opskriften. Desuden nævnes der intet om Hvornår cacao og bagepulver skal i.