Canadagås – Rilette

Først confiteres kødet og dernæst tørres det rent.
I en gryde smeltes gåsefedt og kødet koges 3 timer.

Læg kødet i en lufttæt beholder og køl det ned.

Kødet brunes i ovnen ved 20 minutter og 200 grader.

Skil kødet med en gaffel og bland det med lidt fedt og portvin.

Kødet serveres i tartelleter.

Velbekommen og en lækker forret af canadagås er klar til servering.

4-6 portioner

Canadagås

Opskrift på canadagås - Rilette - Mange jægere vil nok nikke genkendene til en opskrift ala denne.

Ret: Appetizer, Forret, hors d’oeuvre
Køkken: Dansk, Fransk
Nøgleord: canadagås, gås
Antal: 4 personer
Forfatter: Jægernes Magasin
Ingredienser
  • 400 gram brystfillet af Canadagås ca 2 stk
  • 1 L andefedt eller gåsefedt
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk timian
  • 4 spsk portvin
  • 4 skiver rugbrød
  • 2 stk æbler
  • 1 spsk frisk salvie
Sådan gør du
  1. Kødet confiteres først:

    Bland rigelige mængder salt og sukker (halvt af hver) med timian og finthakket hvidløg.

    Tør brystfileterne godt af, og gnid dem godt ind i krydderblandingen.

    De skal være dækket af et godt lag. Put kødet i en lufttæt beholder og lad det stå på køl i ca. 1 døgn.

    Kødet skylles helt rent, og tørres af så det er helt tørt.

    I en gryde smeltes fedtet og det varmes langsomt op.

    Kødet lægges i fedtet og skal nu ”koge” i fedtet i mindst 3 timer.

    Det må kun lige boble i ny og næ, ikke fritere eller boble voldsomt.

    Kødet lægges i en beholder igen, og dækkes med fedtet og sættes på køl. Det har bedst af at hvile et døgns tid inden man bruger det. I denne form er det konserveret så det kan holde mindst 6 måneder.

    Brystfileterne kan enten brunes i ovnen 20 min. ved 200gr og spises som de er, eller som her bruges til rilette.

    Til rilette skilles kødet fra hinanden med en gaffel og iblandes et par spsk af fedtet og lidt portvin. Smag til med salt og peber. Herefter røres det jævnt og puttes i en beholder med et lille lag fedt øverst – det kan holde sig ret længe på denne måde.

    Til servering som hors d’oeuvre rister man rugbrød (evt. Skåret til små cirkler eller firkanter) og pynter med et par skiver stegte æbler og salvie. Det kan evt. også kombineres med noget surt ala syltet agurk eller rødbede. Det er også et godt alternativ til julebordets sylte.

Opskrift Nøgleord:
· ·
Opskrift Kategori:
Fjerkræ · Forret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter ..