Mad Opskriften

Nytårssej med røget laks

Opskrift på en sej med røget laks der passer fint til nytårs menuen.

Serveres med en rødbede salat og pillede kartofler.

Kog rødbederne møre i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra rødbederne og hæld straks koldt vand over.

“smut” skindet af rødbederne og skær enderne af. Skær rødbederne i ½ cm tykke skiver.

Rør sennep og syrnet fløde sammen i en skål og vend rødbederne i dressingen. Smag til med salt og peber.

Skær sejfilet i 6 ens stykker. Rul en skive røget laks om hvert stykke fisk og læg dem på en bageplads med bagepapir på.

Bag fisken i 12 i ovnen ved 225C.
Server med rødbedesalat og pillede kartofler.
Pynt med persille.

Nytårssej med røget laks

Opskrift på en sej med røget laks der passer fint til nytårs menuen.
Serveres med en rødbede salat og pillede kartofler.
3 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Fisk, Nytår
Køkken: Dansk
Keyword: fisk, kartofler, laks, rødbede, sej, sejfilet
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Rikke Larsen

Ingredienser

  • 500 g sejfilet uden skind og ben
  • 150 g røget laks i skiver
  • 800 g rødbeder
  • 2 spsk grov sennep
  • dl syrnet fløde 9%
  • 1 bundt persille

Sådan gør du

  • Kog rødbederne møre i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra rødbederne og hæld straks koldt vand over.
    "smut" skindet af rødbederne og skær enderne af. 
  • Skær rødbederne i ½ cm tykke skiver. 
  • Rør sennep og syrnet fløde sammen i en skål og vend rødbederne i dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Skær sejfilet i 6 ens stykker. Rul en skive røget laks om hvert stykke fisk og læg dem på en bageplads med bagepapir på.
  • Bag fisken i 12 i ovnen ved 225C. 
  • Server med rødbedesalat og pillede kartofler. 
  • Pynt med persille.

Exit mobile version