Opskrift på lækre hjemmelavet pandekager.
Opskriften giver ca. 20 dejlige pandekager der efterfølgende kan serveres med is og syltetøj.
Pandekager er altid et hit hos børnefamilier – kan spises og nydes varme, eller dagen efter kolde.
Ved stegning kan med fordel laves i 2 pander af gangen for at halvere tilberednings tiden.
Pandekager med is
Hvedemel, sukker, salt røres ud i øl og mælk med et piskeris. Olie og æggeblommerne tilsættes, og røres godt igennem. Dejen skal nu hvile mindst 30 minutter, gerne i køleskabet. Imens skal æggehviderne piskes stive, og derefter vendes i dejen som har hvilet. Brug en gennemvarm pande, og steg pandekagerne enkeltvis i smør. Server dem lune med syltetøj og is
Ingredienser
- 1 tsk sukker
- 125 g hvedemel
- 1/4 tsk salt
- 2 dl øl
- 1,25 dl mælk
- 4 stk æg
- 2 spsk olie
Sådan gør du
- Hvedemel, sukker, salt røres ud i øl og mælk med et piskeris. Olie og æggeblommerne tilsættes, og røres godt igennem. Dejen skal nu hvile mindst 30 minutter, gerne i køleskabet. Imens skal æggehviderne piskes stive, og derefter vendes i dejen som har hvilet. Brug en gennemvarm pande, og steg pandekagerne enkeltvis i smør. Server dem lune med syltetøj og is
yum yum yum – lækkert – spiste med kæresten i aftes og han elskede det og så.