Hæld de afdryppet peberkorn i en tykbundet gryde, og tør dem stille og roligt ved svag varme.
Med en ske eller grydeske skal kornene let knuses.
Tilsæt cognac til de knuste peberkorn og kog den stille ind til den er næsten væk.
Tilsæt bouillonen og lad også denne småkoge til den er kogt ind med ca. 1/4.
Tilsæt tilsidst fløden og lad saucen simre i 5-10 minutter, til den har en god konsistens.
Smag til med salt og peber
Mild Pebersauce:
Samme som ovenstående, dog skal peberkorn først tilsættes tilsidst efter fløden.
Alternativt kan der benyttes færre peberkorn som også vil mildne styrken.
Pebersauce
Stærk Pebersauce: Hæld de afdryppet peberkorn i en tykbundet gryde, og tør dem stille og roligt ved svag varme. Med en ske eller grydeske skal kornene let knuses. Tilsæt cognac til de knuste peberkorn og kog den stille ind til den er næsten væk. Tilsæt bouillonen og lad også denne småkoge til den er kogt ind med ca. 1/4. Tilsæt til sidst fløden og lad saucen simre i 5-10 minutter, til den har en god konsistens. Smag til med salt og peberMild Pebersauce: Samme som ovenstående, dog skal peberkorn først tilsættes til sidst efter fløden. Alternativt kan der benyttes færre peberkorn som også vil mildne styrken.
Ingredienser
- 50 g grønne peberkorn (dåse)
- 2 dl cognac
- 2 dl piskefløde
- 5 dl okseboullion
- salt
- peber
Sådan gør du
Stærk Pebersauce
- Hæld de afdryppet peberkorn i en tykbundet gryde, og tør dem stille og roligt ved svag varme. Med en ske eller grydeske skal kornene let knuses. Tilsæt cognac til de knuste peberkorn og kog den stille ind til den er næsten væk. Tilsæt bouillonen og lad også denne småkoge til den er kogt ind med ca. 1/4. Tilsæt tilsidst fløden og lad saucen simre i 5-10 minutter, til den har en god konsistens. Smag til med salt og peber
Mild Pebersauce
- Samme som ovenstående, dog skal peberkorn først tilsættes tilsidst efter fløden. Alternativt kan der benyttes færre peberkorn som også vil mildne styrken.