Dyrker du dine egne tomater i fx. drivhus og har du overflod af dem, kan du vælge og lave en virkelig lækker og smagfuld sauce ud af dem.
Vi laver en masse små portioner og fryser ned til brug i pasta saucer, pizza sauce ol. senere på året.
Du kan vælge om du vil blende det hele til pure efter kogning eller bruger det som det er.
Velbekommen.
Tomatsauce med friske tomater - Grundsauce
Dyrker du dine egne tomater i fx. drivhus og har du overflod af dem, kan du vælge og lave en uhyr lækker sauce ud af dem.Vi laver en masse små portioner og fryser ned til brug i pasta saucer, pizza sauce ol. senere på året.
Ingredienser
- 1 kg friske tomater
Sådan gør du
- Det bliver ikke meget nemmere. Du skal blot bruge tomater der er helt friske.I vores på billedet benytter vi 3 slags cherry tomater vi hakker op og hælder i en gryde.Kog det let op under låg og lad det simre i mindst 30 minutter. Rør lidt i det undervejs.Den varme masse blendes til sidst let for at få en lækker tomat sauce / pure.Syntes du den er for tynd, kan du lade den simre uden låg indtil den er kogt ind til den ønsket konsistens.Herefter kan du benytte saucen direkte i fx. en pasta sauce hvor den blandes sammen med hakket oksekød du har brunet af forinden, eller du kan hælde den i fryseposer og fryse ned til en senere dag på året hvor du ønsker at bruge den.Du kan altid krydre den op med salt, peber, hvidløg, oregano mv. når du ved hvad du vil benytte tomat saucen til.Som inspiration kan tomat saucen kan bruges til følgende retter: Pasta sauce, pizza sauce, tomat suppe, gryderetter med tomat
Nemmere kan det ikke blive – lækkert, jeg har brugt 6 sorter i min, dufter og smager himmelsk 👌👌