Opskrift på Andebryst med Portvinssky
Rids skindsiden og krydr med salt. Steges på skindsiden over middelvarme på en pande, ca. 5 min.
Vend og steg 10-12 minutter på kødsiden. Afslut stegningen på skindsiden, ca. 3 min. Lad andebrysterne hvile i 5 min. inden de skæres for.
Kasser stegefedtet på nær 2 spsk. Tilsæt portvin og vineddike og øg varmen. Skrab samtidig pandens bund og lad det koge ind, til der er 2-3 spsk. tilbage. Tilsæt bouillon, honning og timian og kog 1/3 ned. Dæmp varmen og pisk smørret i lidt af gangen. Tag af varmen. Smag til med salt og peber.
Vend rødkålen med syrnet fløde. Smag til med salt. Skær pærerne i kvarter, fjern kernehus og skær derefter i mindre stykker. Vend med kålblandingen.
Andebryst med Portvinssky
Lækker Andebryst med rødkålssalat. Tilbehør kan være kartofler
Ingredienser
Andebryst
- 2-3 stk Andebryst
- 2 tsk Salt
- ½ dl Portvin
- ½ dl Rødvinseddike
- 2½ dl Andebouillon
- 1½ tsk Honning
- ½ tsk Timian
- 1½ spsk Koldt smør
Rødkål / Pære Salat
- 400 g Rødkål Finsnittet
- 2½ dl Syrnet Fløde 9%
- 1 tsk Salt
- 4 stk Pære Mellemstore
Sådan gør du
Andebryst
- Rids skindsiden og krydr med salt. Steges på skindsiden over middelvarme på en pande, ca. 5 min. Vend og steg 10-12 minutter på kødsiden. Afslut stegningen på skindsiden, ca. 3 min. Lad andebrysterne hvile i 5 min. inden de skæres for.
Sky
- Kasser stegefedtet på nær 2 spsk. Tilsæt portvin og vineddike og øg varmen. Skrab samtidig pandens bund og lad det koge ind, til der er 2-3 spsk. tilbage. Tilsæt bouillon, honning og timian og kog 1/3 ned. Dæmp varmen og pisk smørret i lidt af gangen. Tag af varmen. Smag til med salt og peber.
Salat
- Vend rødkålen med syrnet fløde. Smag til med salt. Skær pærerne i kvarter, fjern kernehus og skær derefter i mindre stykker. Vend med kålblandingen.