Lækre frikadeller som bedstemor ville lave dem.
Kan serveres med kartofler, surt og sovs. Er også gode kolde – oven på rugbrød
Fars, æg og revet løg blandes godt sammen.
Tilsæt salt, peber, mel, mælk og rasp og rør farsen. Tilsæt mælk lidt af gangen til den har en god konsistens. (Lind – dvs. ikke for tør og ikke for våd)
Lad gerne farsen stå og hvile i 30 i køleskabet inden stegning.
Ved stegning smeltes rigelig med fedtstof på panden. Dyp en ske i den varme fedtstof, og “scoop” en kugle ud af farsen med skeen. Benyt din håndflade sammen med skeen til at forme frikadellerne.
Steg frikadellerne til de er gyldenbrune på begge sider.
Bedstemors Frikadeller
Her en opskrift fra den gamle skuffe. Syntes du ikke dine normale frikadeller smager som da bedstemor lavede dem? Så prøv denne opskrift og smag forskellen.
Udskriv
Pin
Rate
Antal: 12 Frikadeller
Ingredienser
- 250 g Flæskefars
- 250 g Oksefars
- 1 stk Æg
- 1 dl Mælk
- 1 stk Løg Fint Hakket
- 2 tsk Salt
- 1 tsk Peber
- 6 spsk Rasp
- 3 spsk Mel
- ½ dl Smør
Sådan gør du
- Fars, æg og revet løg blandes godt sammen. Tilsæt salt, peber, mel, mælk og rasp og rør farsen. Tilsæt mælk lidt af gangen til den har en god konsistens. (Lind - dvs. ikke for tør og ikke for våd)Lad gerne farsen stå og hvile i 30 i køleskabet inden stegning. Ved stegning smeltes rigelig med fedtstof på panden. Dyp en ske i den varme fedtstof, og "scoop" en kugle ud af farsen med skeen. Benyt din håndflade sammen med skeen til at forme frikadellerne. Steg frikadellerne til de er gyldenbrune på begge sider.