Mad Opskriften

Chokolademousse

En lækker chokolademousse opskrift vi har lavet tit. Med mørk chokolade, kagecreme, brun farin, æg og en form for likør.

Den er altid et hit hos vores gæster og familien selv.

Du kan justerer op og ned med ingredienserne som du nu selv ønsker

Hvis du kun har små æg, så brug 2 i stedet for 1 stort.

Chokolademousse

Bræk chokoladen i små stykker. Varm halvdelen af kagecremen til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilføj chokoladestykkerne.
Rør indtil chokoladen er smeltet. Put blandingen i en stor skål med iskoldt vand og tilføj resten af kagecremen og evt. amarettoen.
Brug en el-pisker til at blande. Pisk æggehviden stiv. Tilføj sukkeret, en teskefuld af gangen.
Fold forsigtigt massen over i chokoladeblandingen, og server. Moussen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Dessert, mousse
Køkken: Dansk
Keyword: chokolade, chokolademousse, mousse
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 300 ml kagecreme
  • 1 stk æggehvide
  • 50 g brun farin
  • 2 tsk Amaretto eller anden likør

Sådan gør du

  • Bræk chokoladen i små stykker. Varm halvdelen af kagecremen til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilføj chokoladestykkerne.
    Rør indtil chokoladen er smeltet. Put blandingen i en stor skål med iskoldt vand og tilføj resten af kagecremen og evt. amarettoen.
    Brug en el-pisker til at blande. Pisk æggehviden stiv. Tilføj sukkeret, en teskefuld af gangen.
    Fold forsigtigt massen over i chokoladeblandingen, og server. Moussen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.
Exit mobile version