Hurtige Grovboller

Opskrift på hurtige grovboller.

Disse boller kan laves hurtigt, hvis du speedhæver i ovnen på 30 grader i varmeluft, så start med at tænde for ovnen 🙂

Bollerne bliver skønne og brug blot hvad du har af kerner, grovmel og ymer, tykmælk eller cremefraiche.

Hvedemel kan benyttes hvis du ikke lige har grahamsmel og/eller rugmel.

Hurtige Grovboller

Udskriv
Opskrift på hurtige grovboller. 
Disse boller kan laves hurtigt, hvis du speedhæver i ovnen på 30 grader i varmeluft, så start med at tænde for ovnen 🙂 
Bollerne bliver skønne og brug blot hvad du har af kerner, grovmel og ymer, tykmælk eller cremefraiche. 
Ret Brød
Køkken Dansk
Keyword boller, grovboller, kerner
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 18 boller
Forfatter Fru Heinrich

Ingredienser

  • dl creme fraiche, yoghurt, ymer eller tykmælk
  • 3 dl kogende vand
  • 1 dl koldt vand
  • 30 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grahamsmel evt. hvedemel
  • 1 dl rugmel evt. hvedemel
  • 1 dl hvedekerner
  • 1 dl 5-kornsblanding
  • 3 dl havregryn
  • 9 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Bland cremefraiche med det kolde vand og tilsæt det kogende, mærk efter om det er fingervarmt ellers vent et øjeblik, tilsæt gæren og herefter salt, sukker, hvedekerner, grahamsmel, rugmel, 5- korns blanding og ca. 8-10 dl hvedemel, ælt godt og tilsæt hvedemel til du har en god dejkonsistens.
  • Kom i en skål med låg eller gryde og stil i ovnen ved 30 grader varmeluft i 15 min. Form herefter ca. 18 boller vend dem i det du har lyst til, evt. bunden i solsikkekerner, det er så lækkert.
  • Sæt dem på en bageplade med papir og læg et viskestykke over og sæt pladen ind i varmeluftovn på 30 grader igen, lad dem hæve i ca. 15 min. 
  • Tag dem ud og skru ovnen op på 200 grader når den er klar bager du bollerne i ca 15 min. Bollerne skal lyde hul når du banker på dem i bunden og have en sprød top 🙂 
Article Tags:
· ·
Article Categories:
Brød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..