Opskrift på hurtige grovboller.
Disse boller kan laves hurtigt, hvis du speedhæver i ovnen på 30 grader i varmeluft, så start med at tænde for ovnen 🙂
Bollerne bliver skønne og brug blot hvad du har af kerner, grovmel og ymer, tykmælk eller cremefraiche.
Hvedemel kan benyttes hvis du ikke lige har grahamsmel og/eller rugmel.
Hurtige Grovboller
Opskrift på hurtige grovboller. Disse boller kan laves hurtigt, hvis du speedhæver i ovnen på 30 grader i varmeluft, så start med at tænde for ovnen 🙂 Bollerne bliver skønne og brug blot hvad du har af kerner, grovmel og ymer, tykmælk eller cremefraiche.
Ingredienser
- 4½ dl creme fraiche, yoghurt, ymer eller tykmælk
- 3 dl kogende vand
- 1 dl koldt vand
- 30 g gær
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 dl grahamsmel evt. hvedemel
- 1 dl rugmel evt. hvedemel
- 1 dl hvedekerner
- 1 dl 5-kornsblanding
- 3 dl havregryn
- 9 dl hvedemel
Sådan gør du
- Bland cremefraiche med det kolde vand og tilsæt det kogende, mærk efter om det er fingervarmt ellers vent et øjeblik, tilsæt gæren og herefter salt, sukker, hvedekerner, grahamsmel, rugmel, 5- korns blanding og ca. 8-10 dl hvedemel, ælt godt og tilsæt hvedemel til du har en god dejkonsistens.
- Kom i en skål med låg eller gryde og stil i ovnen ved 30 grader varmeluft i 15 min. Form herefter ca. 18 boller vend dem i det du har lyst til, evt. bunden i solsikkekerner, det er så lækkert.
- Sæt dem på en bageplade med papir og læg et viskestykke over og sæt pladen ind i varmeluftovn på 30 grader igen, lad dem hæve i ca. 15 min.
- Tag dem ud og skru ovnen op på 200 grader når den er klar bager du bollerne i ca 15 min. Bollerne skal lyde hul når du banker på dem i bunden og have en sprød top 🙂