Skær lammekødet i store stykker. Pil løgene og hak dem fint. Varm olien i en gryde og brun kødet godt på alle sider.
Kom de hakkede løg ved og lad dem blive gyldne. Drys med rigelig salt og peber og tilsæt karry og timian. Hæld bouillonen ved, rør rundt og lad det hele simre for svag varme og under låg i 30 min.
Befri peberfrugten for ribber og kerner og skær dem i strimler. Skold og flå tomaterne og skær dem i små stykker.
Æblerne skæres igennem, befris for kernehus og skæres i små terninger. Bananerne skæres i skiver og dryppes med citronsaften.
Peberfrugt, tomater og æbler kommes i gryden og snurrer med i 10 min.
Til sidst vendes bananerne forsigtigt i retten, som varmes godt igennem i ca. 5 min. og serveres meget varm.
Indisk Lammegryde
Opskrift på Indisk Lammegryde med bla. banan, hvidløg, citron
Ingredienser
- 750 g lammekød
- 2 stk løg
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 spsk karry
- 1 nip timian tørret
- ½ L bouillon
- 1 stk grøn peberfrugt
- 2 stk tomater
- 2 stk syrlige æbler
- 2 stk bananer
- ½ stk citron (saften)
Sådan gør du
- Skær lammekødet i store stykker. Pil løgene og hak dem fint. Varm olien i en gryde og brun kødet godt på alle sider. Kom de hakkede løg ved og lad dem blive gyldne. Drys med rigelig salt og peber og tilsæt karry og timian. Hæld bouillonen ved, rør rundt og lad det hele simre for svag varme og under låg i 30 min. Befri peberfrugten for ribber og kerner og skær dem i strimler. Skold og flå tomaterne og skær dem i små stykker. Æblerne skæres igennem, befris for kernehus og skæres i små terninger. Bananerne skæres i skiver og dryppes med citronsaften. Peberfrugt, tomater og æbler kommes i gryden og snurrer med i 10 min. Til sidst vendes bananerne forsigtigt i retten, som varmes godt igennem i ca. 5 min. og serveres meget varm.