Mad Opskriften

Is surprise med hindbærsorbet

Kom de frosne bær i en foodprocessor sammen med flormelis, fintrevet skal og saft af citronen og vand. Blend straks.

Kom straks sorbeten i en lille firkantet form, som rummer 6 dl, og stil den i fryseren.

Ved servering:
Tænd ovnen pa 200°. Kog vandet op med sukker i en kasserolle og kog ved høj varme i 3 min.

Pisk æggehviderne let stive med en elektrisk håndmikser eller på røremaskine.

Tag den kogende sukkerlage direkte fra blusset og hæld det i æggehviderne under piskning.

Pisk, indtil æggehviderne er kolde – det tager ca. 10 min. Tag isen ud af fryserne og læg den i et ildfast fad.
Smør marengsen på isen, så den dækker isen helt.
Bag med det samme isen i ovnen, til marengsen er lysebrun.
Server straks.

Is surprise med hindbærsorbet

Kom de frosne bær i en foodprocessor sammen med flormelis, fintrevet skal og saft af citronen og vand. Blend straks.
Kom straks sorbeten i en lille firkantet form, som rummer 6 dl, og stil den i fryseren.
Ved servering:
Tænd ovnen pa 200°. Kog vandet op med sukker i en kasserolle og kog ved høj varme i 3 min.
Pisk æggehviderne let stive med en elektrisk håndmikser eller på røremaskine.
Tag den kogende sukkerlage direkte fra blusset og hæld det i æggehviderne under piskning.
Pisk, indtil æggehviderne er kolde - det tager ca. 10 min. Tag isen ud af fryserne og læg den i et ildfast fad.
Smør marengsen på isen, sa den dækker isen helt.
Bag med det samme isen i ovnen, til marengsen er lysebrun.
Server straks. 
3 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Dessert, Is
Køkken: Dansk
Keyword: hindbær, hindbærsorbet, is, sorbet
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 290kcal
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

Sorbet

  • 500 g frosne hindbær
  • 175 g flormelis
  • 2 tsk fintrevet skal og saft af 1 appelsin usprøjtet
  • 1,7 dl vand

Marengs

  • 3 stk æggehvider
  • 150 g sukker
  • 3/4 dl vand

Sådan gør du

  • Kom de frosne bær i en foodprocessor sammen med flormelis, fintrevet skal og saft af citronen og vand. Blend straks.
    Kom straks sorbeten i en lille firkantet form, som rummer 6 dl, og stil den i fryseren.
    Ved servering:
    Tænd ovnen pa 200°. Kog vandet op med sukker i en kasserolle og kog ved høj varme i 3 min.
    Pisk æggehviderne let stive med en elektrisk håndmikser eller på røremaskine.
    Tag den kogende sukkerlage direkte fra blusset og hæld det i æggehviderne under piskning.
    Pisk, indtil æggehviderne er kolde - det tager ca. 10 min. Tag isen ud af fryserne og læg den i et ildfast fad.
    Smør marengsen på isen, sa den dækker isen helt.
    Bag med det samme isen i ovnen, til marengsen er lysebrun.
    Server straks. 

Nutrition

Calories: 290kcal
Exit mobile version