Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålen og kog den i 10 minutter. Lad den dryppe af og tag 12 blade fra. Hak resten af kålen.
Fedtet smeltes og de hakkede løg, svinekødet, der er skåret i små terninger, og det hakkede kød brunes heri. Tilsæt den hakkede kål og smag til med salt, peber, kommen og hvidvin.
Lad det småstege i ca. 10 minutter. Beklæd et smurt ovnfast fad med hele kålblade.
Kom flæskeblandingen i sammen med resten af kålbladene. Øverst lægges baconskiverne. Fordel 1 spsk. svinefedt i klatter over retten.
Kommensgryden stilles i en varm oven ved 220 grader i 45 minutter. Her til passer bagte kartofler
Kommensgryde
Opskrift på en gryderet med dyb smag af kommen. Grund er blandet kød fra svin og okse og hvidkål
Ingredienser
- 500 g hvidkål
- 3 spsk svinefedt
- 2 stk løg
- 250 g svinesmåkød
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk kommen
- 2 tsk salt
- 2 tsk peber
- 1 dl hvidvin
- 8 skiver bacon tykke
Sådan gør du
- Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålen og kog den i 10 minutter. Lad den dryppe af og tag 12 blade fra. Hak resten af kålen. Fedtet smeltes og de hakkede løg, svinekødet, der er skåret i små terninger, og det hakkede kød brunes heri. Tilsæt den hakkede kål og smag til med salt, peber, kommen og hvidvin. Lad det småstege i ca. 10 minutter. Beklæd et smurt ovnfast fad med hele kålblade. Kom flæskeblandingen i sammen med resten af kålbladene. Øverst lægges baconskiverne. Fordel 1 spsk. svinefedt i klatter over retten. Kommensgryden stilles i en varm oven ved 220 grader i 45 minutter. Her til passer bagte kartofler