Vildtopskrift på en pølse der kan laves af et nedlagt krondyr. Er du jæger eller ven af en jæger har du muligvis fået adgang til noget lækkert kød fra krondyret.
Du kan lave den lækreste krondyrpølse med kød fra inderlåret på dyret. Se opskriften herunder
Krondyrpølse med tamarinsauce
Ingredienser
Krondyrpølse
- 4 skiver krondyrinderlår ca. 10-15 cm
- 400 g krondyrinderlår fint hakket
- 200 g skiveskåret røget spæk
- 2 spsk rød karry
Karry pasta
- 7 stk tør chili
- 1 fed hvidløg
- 1 stk skalotteløg
- 1 stk citrongræs
- 4 stk limeblade
- 1 spsk galangrod
- 1 tsk rejepasta kan undlades
- ½ tsk sukker
- salt
- smør
Karamelliseret løgpure
- 5 store løg i skiver
- 1 spsk olivenolie
- 2 store knoldselleri
- lime saft og skal
- salt
- peber
- 8 stk koriander til pynt
- ½ potte timian til pynt
Tamarinsauce
- 50 g tamarin
- 2 spsk soya
- 5 dl vildtfond koncentrat
- 1 tsk sukker
- ½ tsj korianderfrø
- 2 spsk smør
Saltagurk
- 3 stk agurk
- salt
Sådan gør du
Krondyrpølse
- Inderlårsskiven bankes ud med eksempelvis en kasserolle i størrelsen ca. 14 x 14 cm. Det finthakkede inderlår og spæk blandes sammen med 2 spsk. karry pasta, salt og sukker. Det hele røres sammen til en fars. Læg farsen i den tynde inderlårsskive og rul skiven sammen som en pølse. Grill pølsen ca. 4 minutter på hver side, hvorefter den kommes i ovnen ved 160 grader i ca. 10-15 minutter.
Karry pasta
- Kør chilierne i en foodprocessor eller bland det sammen med alle de øvrige ingredienser i en morter, til ingredienserne er helt finddelte og begynder at ligne en pasta.
Karamelliseret løgpure
- Løgpuréen tilberedes ved, at du starter med at hælde olie i en sauterpande. Herefter kommes løg og salt ved under omrøring, dæk det til med et låg og lad det simre ved svag varme i 20 minutter. Rør rundt ind imellem. Tag låget af og fortsæt med at sautere i 15 minutter, mens du jævnligt rører, indtil løgene er gyldenbrune. Tag herefter panden fra varmen og blend løgene helt fint i en blender.
- Smag til med salt og peber. Skræl sellerien i tynde skiver, hvorefter de skal blancheres. Kom løgpure i midten og klap sellerien sammen med en ravioli.
Tamarinsauce
- Kom alle ingredienserne i en lille gryde og kog det ind ved middelvarme, til konsistensen er tyk. Herefter sigtes det med en fin si, og derefter kommes den kolde smør i, og saucen smages til.
Saltagurk
- Agurk crudite drysses med lidt salt og rulles.