En krydret suppe der kan passe til skrub af mad når alle har fået vådt indenbords
Du skærer kødet i små terninger.
Løgene pilles og hakkes fint. Tomaterne overhældes med kogene vand, flås og skæres i kvarter.
Varm olien i en stor gryde og brun kødet godt. Kom de hakkede løg ved og lad dem gyldne under omrørring.
Pil hvidløget og pres det ned i kødet, rør tomat og tomatpure i og smag til med salt, peber, timian og paprika.
Hæld bouillonen i gryden og lad det hele snurre for svag varme i 40 min. Porren vaskes grundigt, og den hvide del skæres i ringe. Gulerødderne skæres i skiver. Peberfrugterne skylles, udkernes og skæres i strimler.
Alle grøntsagerne kommes i suppen og koger møre heri i 20min. Til sidst smages til med Cayennepeber og Tabascosauce. Suppen skal smage stærkt krydret. Velbekomme
Krydret Festsuppe
Ingredienser
- 1 kg lammekød
- 3 stk løg
- 500 g tomater
- 4 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk tomatpure
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk paprika
- 1½ L bouillon
- 1 stk porre
- 2 stk gulerødder
- 1 stk grøn eller gul peberfrugt
- cayennepeber
- tabascosauce
Sådan gør du
- Du skærer kødet i små terninger. Løgene pilles og hakkes fint. Tomaterne overhældes med kogene vand, flås og skæres i kvarter. Varm olien i en stor gryde og brun kødet godt. Kom de hakkede løg ved og lad dem gyldne under omrørring. Pil hvidløget og pres det ned i kødet, rør tomat og tomatpure i og smag til med salt, peber, timian og paprika. Hæld bouillonen i gryden og lad det hele snurre for svag varme i 40 min. Porren vaskes grundigt, og den hvide del skæres i ringe. Gulerødderne skæres i skiver. Peberfrugterne skylles, udkernes og skæres i strimler. Alle grøntsagerne kommes i suppen og koger møre heri i 20min. Til sidst smages til med Cayennepeber og Tabascosauce. Suppen skal smage stærkt krydret. Velbekomme