Skær kødet i 2-3 cm store terninger. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgs fedene og pres dem ned i en skål.
Hæld olie, eddike og vin over hvidløgene og rør det godt sammen med løg, peberkorn og rosmarin.
Læg kødet i denne marinade og lad det trække under låg i 12 timer. Kødet vendes flere gange i løbet af marineringstiden.
Til saucen piskes creme fraiche, yoghurt, sennep og olie godt sammen og smages til med salt og peber.
Den friske basilikum skylles og rystes tør. Bladene pilles af, hakkes fint og røres i saucen.
Varm olien op i en fonduegryde over komfuret og stil den midt på bordet på en varmeplade.
Tag kødet op af marinaden, tør det grundigt med køkkenrulle og anret det på 4 små tallerkener. Stil saucen på bordet i en skål.
Lammefondue
Opskrift på en fondue på lam. Med en frisk sauce baseret på creme fraiche / yoghurt og krydderurter.
Ingredienser
Kød / Lam
- 1 kg lammekød ryg, bov eller kølle
- 1 L vegetabilsk olie til marinaden
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 5 spsk olie
- 3 spsk eddike
- 5 spsk tør hvidvin
- 5 hele peberkorn
- 1 stk tørret rosmarin
Saucen
- 1 dl creme fraiche
- ½ bæger yoghurt
- 1 tsk halvstærk sennep
- 1 spsk olie
- salt
- peber
- frisk basilikum
Sådan gør du
- Skær kødet i 2-3 cm store terninger. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgsfedene og pres dem ned i en skål. Hæld olie, eddike og vin over hvidløgene og rør det godt sammen med løg, peberkorn og rosmarin. Læg kødet i denne marinade og lad det trække under låg i 12 timer. Kødet vendes flere gange i løbet af marineringstiden. Til saucen piskes creme fraiche, yoghurt, sennep og olie godt sammen og smages til med salt og peber.Den friske basilikum skylles og rystes tør. Bladene pilles af, hakkes fint og røres i saucen. Varm olien op i en fonduegryde over komfuret og stil den midt på bordet på en varmeplade. Tag kødet op af marinaden, tør det grundigt med køkkenrulle og anret det på 4 små tallerkener. Stil saucen på bordet i en skål.