Lammefrikadeller

Rør rasp og mælk sammen og lad det stå og trække i 5 min. Skyl persillen og hak den fint. Pil løg og hvidløg og hak dem begge fint.

Varm 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande og lad løg og hvidløg gyldne heri. Bland det hakkede kød med den opblødte rasp, persille, løg, hvidløg, øg og krydderier og ælt denne fars godt med hånden.

Lad farsen hvile et kvarterstid og form den så med våde hænder til frikedeller, som steges langsomt o resten af smørret og olien, til de er gennemstegte og lysebrune.

Hertil passer: Græsk salat af agurker, tomater, rå løg, sorte oliven og fetaost

Lammefrikadeller

Mad Opskrifter
Opskrift på Lammefrikadeller - frikadeller baseret på lammekød. Lam spises af mange i verden i stedet for svinekød.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g hakket lammekød
  • 50 g rasp
  • 3-4 spsk mælk
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bdt persille
  • 1 stk æg
  • ½ stk tørret merian
  • salt
  • peber
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olie

Sådan gør du
 

  • Rør rasp og mælk sammen og lad det stå og trække i 5 min. Skyl persillen og hak den fint. Pil løg og hvidløg og hak dem begge fint.
    Varm 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande og lad løg og hvidløg gyldne heri. Bland det hakkede kød med den opblødte rasp, persille, løg, hvidløg, øg og krydderier og ælt denne fars godt med hånden.
    Lad farsen hvile et kvarterstid og form den så med våde hænder til frikedeller, som steges langsomt o resten af smørret og olien, til de er gennemstegte og lysebrune.
    Hertil passer: Græsk salat af agurker, tomater, rå løg, sorte oliven og fetaost
Keyword fars, lam, lammefrikadeller, lammekød
Opskrift Nøgleord:
· ·
Opskrift Kategori:
Hovedret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter ..