Varm olien og brun kødet. Skær løget i tynde både og skær bladselleri i tern. Hak hvidløget fint og kom det i.
Hæld bouillonen på, tilsæt rosmarin og mangochutney. Lad et simre ca. 20 minutter under låg. Jævn den evt. med majsstivelse og smag til med salt og peber.
Kog risene op med vand, salt og revet citronskal. Lad det koge 7 minutter.
Hæld kokosmælken på og bring det atter i kog.
Sluk for varmen og lad det stå under låg ca. 10 minutter.
Skær forårsløget i tynde skrå skiver og drys kokos og forårsløg på retten inden servering.
Lammegryde med mangochutney og kokosris
Opskrift på Lammegryde med mangochutney og kokosris - delikat ret hvis du vil forkæle en eller flere gæster
Ingredienser
Kød
- 500 g lammekød i tern fx. bov
- 2 spsk olie
- 1 stk løg
- 2 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg
- 4½ dl grøndsagsbouillon
- 1 kvist frisk rosmarin 1 tsk tørret
- 4½ spsk stærk mangochutney
- majsstivelse
- salt
- peber
Kokosris
- 300 g jasmin ris
- 4 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 stk revet skal fra citron
- 1 dåse kokosmælk 400g
Pynt
- 2 stk forårsløg
- ristet kokosmel
Sådan gør du
- Varm olien og brun kødet. Skær løget i tynde både og skær bladselleri i tern. Hak hvidløget fint og kom det i. Hæld bouillonen på, tilsæt rosmarin og mangochutney. Lad et simre ca. 20 minutter under låg. Jævn den evt. med majsstivelse og smag til med salt og peber. Kog risene op med vand, salt og revet citronskal. Lad det koge 7 minutter. Hæld kokosmælken på og bring det atter i kog. Sluk for varmen og lad det stå under låg ca. 10 minutter. Skær forårsløget i tynde skrå skiver og drys kokos og forårsløg på retten inden servering.