Tø rejerne langsomt op. Pil løgene. Skær det ene over og læg det andet til side. Kog bouillonen i 10 minutter med laurbærblad, peberkorn og de halve løg.
Læg fiskefileterne i og damp dem i 5 minutter ved svag varme. Tag dem op med en gaffel og hold dem varme. Si fiskesuppen og hæld vand i, så der er en halv liter.
Hak det andet løg fint og pil hvidløget. Varm smør og olie i en gryde. Svits det hakkede løg, pres hvidløget ud i. Drys risene i og lad dem svitse et par minutter. Hæld fiskesuppen og hvidvin ved.
Tilsæt citronsaft og drys med salt.
Lad det koge ved svag varme i 20-25 minutter.
Hak persillen og bland den i retten sammen med safran og rejer. Pluk fisken i mindre stykker og vend den forsigtigt i. Server risottoen med en grøn salat og reven ost.
Lugano Risotto
Ingredienser
- 200 g rejer (frosne)
- 600 g fiskefilet
- 2 stk løg
- ½ L bouillon
- 1 stk laurbærblad
- 6 stk peberkorn
- 1 fed hvidløg
- 50 g smør eller margarine
- 2 spsk olie
- 3 dl ris (250 g)
- 1½ dk tør hvidvin
- 1 spsk citronsaft
- 1 bdt persille
- 1 knsp safran
- 50 g parmesan ost (revet)
Sådan gør du
- Tø rejerne langsomt op. Pil løgene. Skær det ene over og læg det andet til side. Kog bouillonen i 10 minutter med laurbærblad, peberkorn og de halve løg. Læg fiskefileterne i og damp dem i 5 minutter ved svag varme. Tag dem op med en gaffel og hold dem varme. Si fiskesuppen og hæld vand i, så der er en halv liter. Hak det andet løg fint og pil hvidløget. Varm smør og olie i en gryde. Svits det hakkede løg, pres hvidløget ud i. Drys risene i og lad dem svitse et par minutter. Hæld fiskesuppen og hvidvin ved. Tilsæt citronsaft og drys med salt. Lad det koge ved svag varme i 20-25 minutter. Hak persillen og bland den i retten sammen med safran og rejer. Pluk fisken i mindre stykker og vend den forsigtigt i. Server risottoen med en grøn salat og reven ost.