Opskrift på en Thai ret inspireret af den klassiske “Pad Ga Pow” hvor der kan benyttes de grøntsager man lige har i køleskabet.
Som udgangspunkt passer løg, gulerod, bønner, hvidløg og chili perfekt, men andet kan også bruges.
Kød kan være oksekød eller kylling i strimler.
Retten tager kun ca. 10 minutter at tilberede i wok, det meste arbejde ligger i at snitte kød og grøntsager.
Stærk Thai ret ala Jenstruplund
Opskrift på en Thai ret inspireret af den klassiske "Pad Ga Pow" hvor der kan benyttes de grøntsager man lige har i køleskabet. Som udgangspunkt passer løg, gulerod, bønner, hvidløg og chili perfekt, men andet kan også bruges. Kød kan være oksekød eller kylling i strimler.
Ingredienser
- 400 g kylling eller oksekød (i strimler)
- 2 stk store løg
- 4 stk gulerødder
- 20 stk sukkerærter eller bønner
- 1 stk peberfrugt
- chili (helst thai chili)
- 5 fed hvidløg
- 4 spsk olie (til stegning)
- 5 spsk soya sauce
- 3 spsk østerssauce
- 2 spsk fiskesauce
- 1 tsk sukker
- 1 dl vand
Tilbehør
- 3 dl ris (jasmin eller basmati)
- 4½ dl vand
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Start med at koge ris da det tager længst tid.
- Hak alle grøntsager i passende stykker.
- Skær kylling kød i små strimler / stykker og vend dem i melAt vende dem i mel gør kyllingen langt mere saftig, smagfuld og lækker.
- I en wok steges kødet under høj varme i lidt olie (3 spsk) indtil det er brunet af. Hæld det herefter af i en skål/tallerken
- I 3 spsk olie steges nu chili og hvidløg i 20 sekunder ved middelhøj varme. Tilsæt derefter de resterende grøntsager og lad dem stege med i et par minutter.
- Hæld nu det stegte kød tilbage i wokken med grøntsagerne og vend rundt.
Skru lidt ned for varmen til middel og tilsæt soya sauce, østersauce, fiskesauce, sukker og vand.Vend det godt rundt og lad det simre 5 minutter. - Server nu med ris. Velbekommen 🙂
Det smager bare super fantastisk. God stærk Thai ret med den lækreste sauce
Jeg synes retten virker lidt tør. Hvad kan man gøre for at få lidt sovs til risene ?
Hej Britt,
Jeg kan godt være enig i at den kan være tør. Faktisk er jeg begyndt at lave den en smule anderledes.
Jeg laver 4-5 dl bouillon hvor jeg tilsætter soya, fiskesauce, oyster saucen. For derefter at hælde det i retten.. Det giver en lækker mørk sauce til risene.