Stærk Thai ret ala Jenstruplund

  • on 22. september 2018
  • Likes!

Opskrift på en Thai ret inspireret af den klassiske “Pad Ga Pow” hvor der kan benyttes de grøntsager man lige har i køleskabet.

Som udgangspunkt passer løg, gulerod, bønner, hvidløg og chili perfekt, men andet kan også bruges.

Kød kan være oksekød eller kylling i strimler.

Retten tager kun ca. 10 minutter at tilberede i wok, det meste arbejde ligger i at snitte kød og grøntsager.

Stærk Thai ret ala Jenstruplund

Udskriv
Opskrift på en Thai ret inspireret af den klassiske "Pad Ga Pow" hvor der kan benyttes de grøntsager man lige har i køleskabet. Som udgangspunkt passer løg, gulerod, bønner, hvidløg og chili perfekt, men andet kan også bruges. Kød kan være oksekød eller kylling i strimler.
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, Thai
Keyword chili, hvidløg, kylling, pad ga pow, thai, thai mad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Claush

Ingredienser

  • 400 g kylling eller oksekød (i strimler)
  • 2 stk store løg
  • 4 stk gulerødder
  • 20 stk sukkerærter eller bønner
  • 1 stk peberfrugt
  • chili (helst thai chili)
  • 5 fed hvidløg
  • 4 spsk olie (til stegning)
  • 5 spsk soya sauce
  • 3 spsk østerssauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl vand

Tilbehør

  • 3 dl ris (jasmin eller basmati)
  • dl vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Start med at koge ris da det tager længst tid.
  • Hak alle grøntsager i passende stykker.
  • Skær kylling kød i små strimler / stykker og vend dem i mel
    At vende dem i mel gør kyllingen langt mere saftig, smagfuld og lækker.
  • I en wok steges kødet under høj varme i lidt olie (3 spsk) indtil det er brunet af. Hæld det herefter af i en skål/tallerken
  • I 3 spsk olie steges nu chili og hvidløg i 20 sekunder ved middelhøj varme. Tilsæt derefter de resterende grøntsager og lad dem stege med i et par minutter.
  • Hæld nu det stegte kød tilbage i wokken med grøntsagerne og vend rundt.
    Skru lidt ned for varmen til middel og tilsæt soya sauce, østersauce, fiskesauce, sukker og vand.
    Vend det godt rundt og lad det simre 5 minutter.
  • Server nu med ris. Velbekommen 🙂
Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Hovedret

Comments

  • Det smager bare super fantastisk. God stærk Thai ret med den lækreste sauce

    Niels Hammer 21. marts 2019 13:13 Svar
  • Jeg synes retten virker lidt tør. Hvad kan man gøre for at få lidt sovs til risene ?

    Britt 27. maj 2022 13:04 Svar
    • Hej Britt,
      Jeg kan godt være enig i at den kan være tør. Faktisk er jeg begyndt at lave den en smule anderledes.
      Jeg laver 4-5 dl bouillon hvor jeg tilsætter soya, fiskesauce, oyster saucen. For derefter at hælde det i retten.. Det giver en lækker mørk sauce til risene.

      Claush 2. oktober 2022 19:17 Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..