Mad Opskriften

Svinemørbrad med paprikasovs

Sæt ovnen pa 200°.
Kartofler: Vaskes og halveres på langs. Duppes tørre og pensles med olie. Krydres med lidt rosmarinnåle. Bages i den varme ovn i ca. 45 min. Drys salt på, når de begynder at få farve.

Kød: Afpudses og duppes tørt. Brunes hurtigt ved god varme i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min. Steg kødet med ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant.

Pesto: Kør i en blender basilikum og pinjekerner til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Fordel pestoen på toppen af kødstykkerne og sæt dem i ovnen i ca. 3 min.

Sovs: Steg løg og bacon i en tør kasserolle under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt paprika, tomat og bouillon og lad det småkoge i 5 min. Tilsæt fløde rørt med majsstivelse. Lad det småkoge yderligere 2 min. Smag til med salt og·peber.

Svinemørbrad med paprikasovs

Sæt ovnen pa 200°.
Kartofler: Vaskes og halveres på langs. Duppes tørre og pensles med olie. Krydres med lidt rosmarinnåle. Bages i den varme ovn i ca. 45 min. Drys salt på, når de begynder at få farve.
Kød: Afpudses og duppes tørt. Brunes hurtigt ved god varme i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min. Steg kødet med ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant.
Pesto: Kør i en blender basilikum og pinjekerner til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Fordel pestoen på toppen af kødstykkerne og sæt dem i ovnen i ca. 3 min.
Sovs: Steg løg og bacon i en tør kasserolle under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt paprika, tomat og bouillon og lad det småkoge i 5 min. Tilsæt fløde rørt med majsstivelse. Lad det småkoge yderligere 2 min. Smag til med salt og·peber.
No ratings yet
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: kartofler, mørbrad, paprika, paprikasovs, pesto, svinemørbrad
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

Kød

  • 1 stor svinemørbrad
  • ½ spsk smør
  • 1 spsk olie

Pesto

  • 75 g basilikum incl stengler
  • 25 g pinjekerner
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk honning
  • salt
  • peber

Kartofler

  • 6 stk mellemstore kartofler
  • 2 spsk olie
  • frisk rosmarin
  • salt

Paprikasovs

  • 50 g bacon i tern
  • 1 stk lille løg
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk tomat pasta
  • 3 dl svineboulion
  • 1 dl piskefløde
  • 2 tsk majsstivelse
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • Dampet broccoli

Sådan gør du

  • Sæt ovnen pa 200°.
    Kartofler: Vaskes og halveres på langs. Duppes tørre og pensles med olie. Krydres med lidt rosmarinnåle. Bages i den varme ovn i ca. 45 min. Drys salt på, når de begynder at få farve.
    Kød: Afpudses og duppes tørt. Brunes hurtigt ved god varme i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min. Steg kødet med ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant.
    Pesto: Kør i en blender basilikum og pinjekerner til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Fordel pestoen på toppen af kødstykkerne og sæt dem i ovnen i ca. 3 min.
    Sovs: Steg løg og bacon i en tør kasserolle under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt paprika, tomat og bouillon og lad det småkoge i 5 min. Tilsæt fløde rørt med majsstivelse. Lad det småkoge yderligere 2 min. Smag til med salt og·peber.
Exit mobile version