Sæt ovnen pa 200°.
Kartofler: Vaskes og halveres på langs. Duppes tørre og pensles med olie. Krydres med lidt rosmarinnåle. Bages i den varme ovn i ca. 45 min. Drys salt på, når de begynder at få farve.
Kød: Afpudses og duppes tørt. Brunes hurtigt ved god varme i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min. Steg kødet med ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant.
Pesto: Kør i en blender basilikum og pinjekerner til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Fordel pestoen på toppen af kødstykkerne og sæt dem i ovnen i ca. 3 min.
Sovs: Steg løg og bacon i en tør kasserolle under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt paprika, tomat og bouillon og lad det småkoge i 5 min. Tilsæt fløde rørt med majsstivelse. Lad det småkoge yderligere 2 min. Smag til med salt og·peber.
Svinemørbrad med paprikasovs
Ingredienser
Kød
- 1 stor svinemørbrad
- ½ spsk smør
- 1 spsk olie
Pesto
- 75 g basilikum incl stengler
- 25 g pinjekerner
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk honning
- salt
- peber
Kartofler
- 6 stk mellemstore kartofler
- 2 spsk olie
- frisk rosmarin
- salt
Paprikasovs
- 50 g bacon i tern
- 1 stk lille løg
- 2 tsk paprika
- 2 spsk tomat pasta
- 3 dl svineboulion
- 1 dl piskefløde
- 2 tsk majsstivelse
- salt
- peber
Tilbehør
- Dampet broccoli
Sådan gør du
- Sæt ovnen pa 200°. Kartofler: Vaskes og halveres på langs. Duppes tørre og pensles med olie. Krydres med lidt rosmarinnåle. Bages i den varme ovn i ca. 45 min. Drys salt på, når de begynder at få farve. Kød: Afpudses og duppes tørt. Brunes hurtigt ved god varme i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min. Steg kødet med ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant. Pesto: Kør i en blender basilikum og pinjekerner til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Fordel pestoen på toppen af kødstykkerne og sæt dem i ovnen i ca. 3 min. Sovs: Steg løg og bacon i en tør kasserolle under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt paprika, tomat og bouillon og lad det småkoge i 5 min. Tilsæt fløde rørt med majsstivelse. Lad det småkoge yderligere 2 min. Smag til med salt og·peber.