Bedstemors Frikadeller

Lækre frikadeller som bedstemor ville lave dem.

Kan serveres med kartofler, surt og sovs. Er også gode kolde – oven på rugbrød

Fars, æg og revet løg blandes godt sammen.

Tilsæt salt, peber, mel, mælk og rasp og rør farsen. Tilsæt mælk lidt af gangen til den har en god konsistens. (Lind – dvs. ikke for tør og ikke for våd)

Lad gerne farsen stå og hvile i 30 i køleskabet inden stegning.

Ved stegning smeltes rigelig med fedtstof på panden. Dyp en ske i den varme fedtstof, og “scoop” en kugle ud af farsen med skeen. Benyt din håndflade sammen med skeen til at forme frikadellerne.

Steg frikadellerne til de er gyldenbrune på begge sider.

Bedstemors Frikadeller

Udskriv
Her en opskrift fra den gamle skuffe. Syntes du ikke dine normale frikadeller smager som da bedstemor lavede dem? Så prøv denne opskrift og smag forskellen.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Frikadeller
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 12 Frikadeller
Forfatter Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 250 g Flæskefars
  • 250 g Oksefars
  • 1 stk Æg
  • 1 dl Mælk
  • 1 stk Løg Fint Hakket
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 6 spsk Rasp
  • 3 spsk Mel
  • ½ dl Smør

Sådan gør du

  • Fars, æg og revet løg blandes godt sammen.
    Tilsæt salt, peber, mel, mælk og rasp og rør farsen. Tilsæt mælk lidt af gangen til den har en god konsistens. (Lind - dvs. ikke for tør og ikke for våd)
    Lad gerne farsen stå og hvile i 30 i køleskabet inden stegning.
    Ved stegning smeltes rigelig med fedtstof på panden. Dyp en ske i den varme fedtstof, og "scoop" en kugle ud af farsen med skeen. Benyt din håndflade sammen med skeen til at forme frikadellerne.
    Steg frikadellerne til de er gyldenbrune på begge sider.
Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Hovedret

Comments

  • Tænker der mangler mælk i opskriften

    Dorthe 23. april 2020 8:25 Svar
    • Du har da helt ret, der manglede væsken 😀 Det er nu tilføjet, tak for rettelsen!

      Claush 24. august 2020 12:28 Svar
  • Änterligen,ett resept som är lika gott som min mormor gjorde,har prövat många resept innan,o laborerat med på egen hand men aldrig smakat riktigt som mormors. Nu kommer det att bli mycket frikadeller framöver ❤️ Tack snälla 👍😀

    Lise-Lotte Nilsson 19. november 2022 13:03 Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..