Her er en nem opskrift på gode blødkogte æg. Det kan være du selv skal lave små justeringer i tid, så det passer til dine æg, gryde, vandmængde og komfur.
Denne opskrift tager udgangspunkt i æg af størrelsen Large til Extra Large (L/XL), samt der koges 5 æg af gangen.
Har du mindre æg skal kogetiden reduceres i forhold til det angivet i denne opskrift.
Har du flere eller færre æg end det angivet, skal der justeres med 10 sekunder pr æg. (Flere æg, længere tid).
Efter tiden er gået, skal æggene straks overhældes med koldt løbende vand i 60 sekunder.
Server derefter de perfekte æg.
Blødkogt æg
Her er en nem opskrift på gode blødkogte æg. Det kan være du selv skal lave små justeringer i tid, så det passer til dine æg, gryde, vandmængde og komfur.Det er en delikatesse og gør et morgenbord komplet.
Equipment
- Gryde
Ingredienser
- 5 stk æg
- vand
Sådan gør du
- Fyld en gryde med vand så det vil kunne dække æggene der skal koges
- Varm vandet op til kogepunktet og skrue derefter en anelse ned. Det skal stadig koge.
- Læg nu æggene forsigtigt enkeltvis i gryden med en ske.
- Kog æggene uden låg i (7 minutter - størrelse L/XL) / (5½ minut - størrelse S/M), og skyl straks med koldt vand i et minuts tid og server.