Smulder gæren i et dejfad. Hæld vandet over og rør, til gæren er opløst.
Tilsæt salt, sukker, æbler og solsikkefrø.
Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter.
Lad hæve under et klæde i 40 minutter.
Tag dejen ud på bordet og ælt den smidig.
Form til en firkantet plade, som lægges i en smurt bradepande.
Skær dejpladen i ruder.
Lad hæve i 20 minutter. Sæt ovnen på 225°. Bages midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Brydebrød med æbler
Opskrift på lækkert brydebrød der kan benyttes som tilbehør til diverse retter.
Ingredienser
- 5 dl vand lunkent
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- ½ dl rørsukker
- 2 stk æbler revet
- 1 dl solsikkefrø
- 14 dl hvedemel
Sådan gør du
- Smulder gæren i et dejfad. Hæld vandet over og rør, til gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker, æbler og solsikkefrø. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter. Lad hæve under et klæde i 40 minutter. Tag dejen ud på bordet og ælt den smidig. Form til en firkantet plade, som lægges i en smurt bradepande. Skær dejpladen i ruder. Lad hæve i 20 minutter. Sæt ovnen på 225°. Bages midt i ovnen i ca. 25 minutter.