Vores opskrift på en mums lækker chokolade mousse vi til tider får som dessert.
Opskriften er gået i arv i familien og bliver lavet som i oldemors tid – smagen er dejlig og moussen er luftig.
De kan sagtens laves dagen inden de skal bruges og holdes på køl i køleskab lige ind til servering.
Kan serveres i høje glas eller egnet skåle. Serveres afkølet.
Chokolademousse
Vores opskrift på en mums lækker chokolademousse vi til tider får som dessert.Opskriften er gået i arv i familien og bliver lavet som i oldemors tid - smagen er dejlig og moussen er luftig.De kan sagtens laves dagen inden de skal bruges og holdes på køl i køleskab lige ind til servering.Kan serveres i høje glas eller egnet skåle. Serveres afkølet.
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade
- 1 dl afkølet stærk kaffe
- 2 stk æggeblommer
- ½ L piskefløde
Sådan gør du
- Chokolade smeltes over vandbad, den afkølede kaffe samt æggeblommer tilsættes, vendes godt med dejskraber.
- Fløden piskes til flødeskum, kun lige så skålen kan vendes på hovedet uden at flødeskummet falder ud 🙂
- Flødeskummet vendes i chokolade-massen. kommes i en skål eller i portionsglas og stilles på køl min. 2 timer. Denne dessert kan laves dagen før således at alt der skal gøres når der er gæster er at pynte inden servering.