En lækker chokolademousse opskrift vi har lavet tit. Med mørk chokolade, kagecreme, brun farin, æg og en form for likør.
Den er altid et hit hos vores gæster og familien selv.
Du kan justerer op og ned med ingredienserne som du nu selv ønsker
Hvis du kun har små æg, så brug 2 i stedet for 1 stort.
Chokolademousse
Bræk chokoladen i små stykker. Varm halvdelen af kagecremen til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilføj chokoladestykkerne. Rør indtil chokoladen er smeltet. Put blandingen i en stor skål med iskoldt vand og tilføj resten af kagecremen og evt. amarettoen. Brug en el-pisker til at blande. Pisk æggehviden stiv. Tilføj sukkeret, en teskefuld af gangen. Fold forsigtigt massen over i chokoladeblandingen, og server. Moussen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade
- 300 ml kagecreme
- 1 stk æggehvide
- 50 g brun farin
- 2 tsk Amaretto eller anden likør
Sådan gør du
- Bræk chokoladen i små stykker. Varm halvdelen af kagecremen til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilføj chokoladestykkerne. Rør indtil chokoladen er smeltet. Put blandingen i en stor skål med iskoldt vand og tilføj resten af kagecremen og evt. amarettoen. Brug en el-pisker til at blande. Pisk æggehviden stiv. Tilføj sukkeret, en teskefuld af gangen. Fold forsigtigt massen over i chokoladeblandingen, og server. Moussen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.