Kylling Frikadeller

Rør kødet med salt og derefter de øvrige ingredienser til en ensarter fars. Lad evt. farsen hvile i køleskabet for en kort stund.
Imens: Skyl salaten og dup den tør. skær melon og tomater i terninger og læg i en skål. Krydr med salt.

Vend rucola i lige inden serviering.
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Form nu farsen til aflange kødboller med en spiseske.
Steget i olien ved en god varme ca. 5 min på hver side.

Sursød sovs: Hæld de 5 første ingredienser i en kasserolle og varm op. Lad det småkoge i 5 min, Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.

5 fra 1 stemme
Kylling Frikadeller

Opskrift på nogen lækre kylling frikadeller der kan serveres med salat og en sursød sovs

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Frikadeller, kylling, salat, sursød sovs
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter
Ingredienser
Fars
  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk revet løg
  • 1 stk æg
  • 2 spsk mel
  • ½ dl hønsebouillon
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk peber
  • 4 spsk olivenolie til stegning
Salat
  • 100 g rucola
  • ½ stk honningmelon
  • 250 g blommetomater
  • salt
Sursød sovs
  • 2 dl hønsebouillon
  • ½ dl hvidvins eddike
  • 6 spsk sukker
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk tomatketchup
  • 1 spsk majsstivelse
  • salt
  • peber
Tilbehør
  • 4 dl ris
Sådan gør du
  1. Rør kødet med salt og derefter de øvrige ingredienser til en ensarter fars. Lad evt. farsen hvile i køleskabet for en kort stund.

    Imens: Skyl salaten og dup den tør. skær melon og tomater i terninger og læg i en skål. Krydr med salt.

    Vend rucola i lige inden serviering.

    Kog ris efter anvisningen på emballagen.

    Form nu farsen til aflange kødboller med en spiseske.

    Steget i olien ved en god varme ca. 5 min på hver side.

    Sursød sovs:
    Hæld de 5 første ingredienser i en kasserolle og varm op. Lad det småkoge i 5 min, Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.

Opskrift Nøgleord:
· · ·
Opskrift Kategori:
Hovedret

Comments

  • Smager rigtig mums – Både frikadellerne og den sursøde sauce.
    Vi havde ikke noget mild chili sauce, så brugte ½ af en stærk sauce, det fungerede helt fint.
    Og så vil vi næste gang putte lidt mere spidskommen i, den var lidt svær at smage

    Stjane 3. september 2018 20:46 Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter ..