Kylling Frikadeller

Rør kødet med salt og derefter de øvrige ingredienser til en ensarter fars. Lad evt. farsen hvile i køleskabet for en kort stund.
Imens: Skyl salaten og dup den tør. skær melon og tomater i terninger og læg i en skål. Krydr med salt.

Vend rucola i lige inden serviering.
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Form nu farsen til aflange kødboller med en spiseske.
Steget i olien ved en god varme ca. 5 min på hver side.

Sursød sovs: Hæld de 5 første ingredienser i en kasserolle og varm op. Lad det småkoge i 5 min, Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.

Kylling Frikadeller

Opskrift på nogen lækre kylling frikadeller der kan serveres med salat og en sursød sovs
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Frikadeller, kylling, salat, sursød sovs
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Fru Heinrich

Ingredienser

Fars

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk revet løg
  • 1 stk æg
  • 2 spsk mel
  • ½ dl hønsebouillon
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk peber
  • 4 spsk olivenolie til stegning

Salat

  • 100 g rucola
  • ½ stk honningmelon
  • 250 g blommetomater
  • salt

Sursød sovs

  • 2 dl hønsebouillon
  • ½ dl hvidvins eddike
  • 6 spsk sukker
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk tomatketchup
  • 1 spsk majsstivelse
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • 4 dl ris

Sådan gør du

  • Rør kødet med salt og derefter de øvrige ingredienser til en ensarter fars. Lad evt. farsen hvile i køleskabet for en kort stund.
    Imens: Skyl salaten og dup den tør. skær melon og tomater i terninger og læg i en skål. Krydr med salt.
    Vend rucola i lige inden serviering.
    Kog ris efter anvisningen på emballagen.
    Form nu farsen til aflange kødboller med en spiseske.
    Steget i olien ved en god varme ca. 5 min på hver side.
    Sursød sovs:
    Hæld de 5 første ingredienser i en kasserolle og varm op. Lad det småkoge i 5 min, Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.
Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Hovedret

Comments

  • 5 stars
    Smager rigtig mums – Både frikadellerne og den sursøde sauce.
    Vi havde ikke noget mild chili sauce, så brugte ½ af en stærk sauce, det fungerede helt fint.
    Og så vil vi næste gang putte lidt mere spidskommen i, den var lidt svær at smage

    Stjane 3. september 2018 20:46 Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..