Kylling Frikadeller

Rør kødet med salt og derefter de øvrige ingredienser til en ensarter fars. Lad evt. farsen hvile i køleskabet for en kort stund.
Imens: Skyl salaten og dup den tør. skær melon og tomater i terninger og læg i en skål. Krydr med salt.

Vend rucola i lige inden serviering.
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Form nu farsen til aflange kødboller med en spiseske.
Steget i olien ved en god varme ca. 5 min på hver side.

Sursød sovs: Hæld de 5 første ingredienser i en kasserolle og varm op. Lad det småkoge i 5 min, Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.

Kylling Frikadeller

Udskriv
Opskrift på nogen lækre kylling frikadeller der kan serveres med salat og en sursød sovs
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Frikadeller, kylling, salat, sursød sovs
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Fru Heinrich

Ingredienser

Fars

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk revet løg
  • 1 stk æg
  • 2 spsk mel
  • ½ dl hønsebouillon
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk peber
  • 4 spsk olivenolie til stegning

Salat

  • 100 g rucola
  • ½ stk honningmelon
  • 250 g blommetomater
  • salt

Sursød sovs

  • 2 dl hønsebouillon
  • ½ dl hvidvins eddike
  • 6 spsk sukker
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk tomatketchup
  • 1 spsk majsstivelse
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • 4 dl ris

Sådan gør du

  • Rør kødet med salt og derefter de øvrige ingredienser til en ensarter fars. Lad evt. farsen hvile i køleskabet for en kort stund.
    Imens: Skyl salaten og dup den tør. skær melon og tomater i terninger og læg i en skål. Krydr med salt.
    Vend rucola i lige inden serviering.
    Kog ris efter anvisningen på emballagen.
    Form nu farsen til aflange kødboller med en spiseske.
    Steget i olien ved en god varme ca. 5 min på hver side.
    Sursød sovs:
    Hæld de 5 første ingredienser i en kasserolle og varm op. Lad det småkoge i 5 min, Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.
Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Hovedret

Comments

  • 5 stars
    Smager rigtig mums – Både frikadellerne og den sursøde sauce.
    Vi havde ikke noget mild chili sauce, så brugte ½ af en stærk sauce, det fungerede helt fint.
    Og så vil vi næste gang putte lidt mere spidskommen i, den var lidt svær at smage

    Stjane 3. september 2018 20:46 Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..