Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt fløde og bouillon lidt efter lidt. Saml farsen med rasp og lad den hvile i køleskab i ca. 1/2 time.
Varm ovnen op til 230 grader.
Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lags på tværs af farsen.
Sæt farsbrodet i ovnen og brun det ca. 10 min. Dæmp varmen til 180 grader. Hæld vand og mælk i bunden af fader og lad haren stege endnu ca. 1 time.
Tag den ud og, hold den varm. Sauce: Si skyen over i en gryde fra fadet, tilsæt ribsgele og fløde.
Giv saucen et opkog. jævn den med 1 spsk maizena udrørt i lidt vand og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Forloren hare
God gammel traditionel ret i danmark er Forloren hare. Her har du opskriften på sådan en.
Ingredienser
Kødet
- 750 g hakket svinekød
- 2 tsk salt
- ½ tsk peber
- 2 stk æg
- 1½ dl fløde 13%
- 1½ dl bouillon
- 1 dl rasp
- 8-10 skiver bacon
Sauce
- 3 dl vand
- 3 dl mælk
- 1 dl fløde 13%
- 1 spsk ribsgele
- 1 spsk maizena
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 tsk kulør
Sådan gør du
- Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt fløde og bouillon lidt efter lidt. Saml farsen med rasp og lad den hvile i køleskab i ca. 1/2 time. Varm ovnen op til 230 grader. Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lags på tværs af farsen. Sæt farsbrodet i ovnen og brun det ca. 10 min. Dæmp varmen til 180 grader. Hæld vand og mælk i bunden af fader og lad haren stege endnu ca. 1 time. Tag den ud og, hold den varm. Sauce: Si skyen over i en gryde fra fadet, tilsæt ribsgele og fløde. Giv saucen et opkog. jævn den med 1 spsk maizena udrørt i lidt vand og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.