Opskrift på en hjemmelavet Gløgg der passer godt til julen. Det kan nydes hele december.
Mange køber en færdig blandet gløgg koncentrat fra supermarkedet, men prøv denne version – du vil ikke blive ked af det!
Gløggen er baseret på rødvin, rosiner, mandler, rom/portvin, sukker, kanel, nelliker, appelsin og citron.
Nogen vælger også at benytte en smule snaps i gløggen.
Gløgg - Jule Gløgg
Skræl og skær appelsin og citron i tynde strimler. Tilsæt vand, sukker, kanel, nelliker og strimlerne til en gryde. Blandingen skal nu småkoge i ca. 10 minutter Strimlerne og krydderierne tages op med en si. Pres appelsin og citron og hæld saften i gryden sammen med rødvinen. Rosiner og mandler tilsættes, og gløggen skal varmes igennem (bemærk: må ikke koge) Til sidst lige inden servering tilsættes rom eller portvinen.
Ingredienser
- 1/4 L vand
- 1 fl rødvin
- 75 g rosiner
- 50 g smuttede og hakket mandler
- ½ dl rom eller portvin
- 3 spsk sukker
- 1 stand hel kanel
- 3 stk nelliker
- 1 stk appelsin
- 1 stk citron
Sådan gør du
- Skræl og skær appelsin og citron i tynde strimler. Tilsæt vand, sukker, kanel, nelliker og strimlerne til en gryde. Blandingen skal nu småkoge i ca. 10 minutter Strimlerne og krydderierne tages op med en si. Pres appelsin og citron og hæld saften i gryden sammen med rødvinen. Rosiner og mandler tilsættes, og gløggen skal varmes igennem (bemærk: må ikke koge) Til sidst lige inden servering tilsættes rommen eller portvinen.