Opskrift på hjemmelavet gulerodsboller – de er bløde og luftige og smager godt.
Passer til en hapser eller som en bolle i madpakken.
Gæren opløses helt i lunkent vand og resten af ingredienserne blandes i og æltes godt igennem.
Hæves lunt og tildækket i ca. 1 time.
Dejen slås ned, og formes til 20 boller.
Hæves 30 min.
Pensles med æg og bages ved 200 grader i ca. 25 minutter
Gulerodsbolle
Opskrift på hjemmelavet gulerodsboller - de er bløde og luftige og smager godt.Passer til en hapser eller som en bolle i madpakken.
Ingredienser
- 1 kg hvedemel
- 5 dl lunkent vand
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie
- 225 g revne gulerødder
- 1 dl solsikke kerner
- 1 stk æg til pensling
Sådan gør du
- Gæren opløses helt i lunkent vand og resten af ingredienserne blandes i og æltes godt igennem.
- Hæves lunt og tildækket i ca. 1 time.
- Dejen slås ned, og formes til 20 boller.
- Hæves 30 min.
- Pensles med æg og bages ved 200 grader i ca. 25 minutter