En gammel klassisk opskrift på Julemedister med grønkålssalat.
Brun medisterpølsen i fedtstof ved god varme i ca 1-2 minutter på hver side.
Dæmp varmen og steg yderligere ca 8 minutter på hver side.
Grønkålssalaten:
Fjern de grove ribber i kålen. Snit derefter kålen fint.
Rør ingredienser til dessingen sammen og ved det med kålen. (Lad det gerne trække mindst 10 minutter før servering).
Skræl mandarinerne og skær dem i mindre stykker. Bland det med i kålen.
Hak til sidst valnøddekerner og tranebær groft og drys over.
Julemedister med grønkålssalat
En gammel klassisk opskrift på Julemedister med grønkålssalat.
Ingredienser
Medister
- 500 g julemedister
- 1 spsk olie
- 1 spsk smør
Grønkålssalat
- 350 g grønkål
- 6 stk mandariner
- 100 g valnøddekerner
- 100 g soltørret tranebær
Dressing
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk vand
- 1 stk appelsin saften
- 1 spsk flydende honning
- salt
Tilbehør
- rugbrød
- stærk sennep
Sådan gør du
- Brun medisterpølsen i fedtstof ved god varme i ca 1-2 minutter på hver side.
- Dæmp varmen og steg yderligere ca 8 minutter på hver side.
- Grønkålssalaten: Fjern de grove ribber i kålen. Snit derefter kålen fint.
Skræl mandarinerne og skær dem i mindre stykker. Bland det med i kålen. Hak til sidst valnøddekerner og tranebær groft og drys over. - Rør ingredienser til dessingen sammen og ved det med kålen. (Lad det gerne trække mindst 10 minutter før servering).