Lammekøllen ligges ned i en bakke foldet med grillfolie så det danner en stor skål som kan lukkes til i toppen.
Skær det ene fed hvidløg ud i små stykker, og med et snit i lammekøllen, ligges hvidløg stykkerne ind hver for sig. Ca. 10 små snit.
De 2 andre fed presses henover lammekøllen. Citronskal, mynte, og krydderiernesalt og peber drysses henover lammekøllen.
Nu foldes folien sammen så lammekøllen er lukket inde og stilles i ovnen ved 200° i ca. 2 timer.
Herefter åbnes folien og lammekøllen grilles ca. 5-10 minutter til den er dejlig sprød og gylden. Hold øje med den under grill
Lammekølle med hvidløg
Opskrift på Lammekølle med hvidløg - en af de populære måder at lave lam på.
Ingredienser
- 2 kg lammekølle
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk revet citronskal
- 1 tsk mynte tørret
- ½ tsk timian tørret
- ½ tsk rosmarin tørret
- salt
- peber
Sådan gør du
- Lammekøllen ligges ned i en bakke foldet med grillfolie så det danner en stor skål som kan lukkes til i toppen. Skær det ene fed hvidløg ud i små stykker, og med et snit i lammekøllen, ligges hvidløg stykkerne ind hver for sig. Ca. 10 små snit. De 2 andre fed presses henover lammekøllen. Citronskal, mynte, og krydderiernesalt og peber drysses henover lammekøllen. Nu foldes folien sammen så lammekøllen er lukket inde og stilles i ovnen ved 200° i ca. 2 timer. Herefter åbnes folien og lammekøllen grilles ca. 5-10 minutter til den er dejlig sprød og gylden. Hold øje med den under grill