Brun oksekødet i halvdelen af olien. Rør i kødet så det smuldrer. Hæld det over i en gryde.
Skræl og hak løgene, sellerien og gulerødderne fint. Skær skinken i små terninger og svits dem i resten af olien sammen med løget og rodfrugterne. Kom skinken og grønsagerne op i gryden til kødet og rør rundt.
Kom vand, tomatpure og krydderierne i og lad retten koge under låg i ca. 20 minutter.
Pres hvidløgene i og spæd med vin eller bouillon.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Pasta bolognese
Brun oksekødet i halvdelen af olien. Rør i kødet så det smuldrer. Hæld det over i en gryde. Skræl og hak løgene, sellerien og gulerødderne fint. Skær skinken i små terninger og svits dem i resten af olien sammen med løget og rodfrugterne. Kom skinken og grønsagerne op i gryden til kødet og rør rundt. Kom vand, tomatpure og krydderierne i og lad retten koge under låg i ca. 20 minutter. Pres hvidløgene i og spæd med vin eller bouillon. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Tips: Hvis du vil have mere tomatsmag i sovsen, kan du tilsætte en dåse hele tomater.
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 3 spsk olivenolie
- 2 store løg
- 1 stk selleri
- 2 stk gulerødder
- 100 g røget skinke
- 3 dl vand
- 3 spsk tomat pure
- 1 tsk salt
- peber
- 1 tsk timian
- 3 fed hvidløg
- ½ dl rødvin / hvidvin eller boullion
- 200 g spaghetti / pasta
Sådan gør du
- Brun oksekødet i halvdelen af olien. Rør i kødet så det smuldrer. Hæld det over i en gryde. Skræl og hak løgene, sellerien og gulerødderne fint. Skær skinken i små terninger og svits dem i resten af olien sammen med løget og rodfrugterne. Kom skinken og grønsagerne op i gryden til kødet og rør rundt. Kom vand, tomatpure og krydderierne i og lad retten koge under låg i ca. 20 minutter. Pres hvidløgene i og spæd med vin eller bouillon. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Tips: Hvis du vil have mere tomatsmag i sovsen, kan du tilsætte en dåse hele tomater.