Hæld yoghurten til afdrypning i en sigte med køkkenrulle eller et kaffefilter i, mindst 4 timer.
Læg træspiddene i koldt vand 1 time.
Rist kokosmelet på en tør pande til det er lysebrunt, rør hele tiden. Lad det afkøle.
Rør den faste yoghurt med kokosmælk til det er cremet. Smag til med lidt spidskommen og salt og vend 2/3 dele af kokosmelet i.
Skær oksekødet i meget tynde skiver og kyllingen i strimler. Sæt dem på spid. Bland olie og Sambal oelek og pensl det på kødet.
Sæt ovnen på grill og læg spiddene på et stykke alufolie på en plade. Grill dem øverst i ovnen, oksekødet 1-2 minutter og kyllingen ca. 4 minutter.
Server dem varme med løse ris og dip samt agurkestave og evt. løg.
Små spid med kokosdip, ris og agurker
Opskrift på Små spid med kokosdip, ris og agurker - Thailandsk inspireret med kokosmælkOpskriften er til 4 personer og tager ikke lang tid at lave. Både kylling og oksekød
Ingredienser
- 4 dl yoghurt naturel
- 2 dl kokoscreme / mælk på dåse
- 2 dl kokosmel
- 1 tsk stødt spidskommen
- salt
- 250 g kyllingeinderfilet eller bryst
- 250 g mørt oksekød. f.eks. flankesteak
- 1 spsk olie
- 1-2 spsk Sambal oelek (chilipasta)
- små træspid
Tilbehør
- løse ris (brug resten af kokoksmælken til at koge dem i)
- Agurkestave
- evt. fintsnittet forårsløg
Sådan gør du
- Hæld yoghurten til afdrypning i en sigte med køkkenrulle eller et kaffefilter i, mindst 4 timer. Læg træspiddene i koldt vand 1 time. Rist kokosmelet på en tør pande til det er lysebrunt, rør hele tiden. Lad det afkøle. Rør den faste yoghurt med kokosmælk til det er cremet. Smag til med lidt spidskommen og salt og vend 2/3 dele af kokosmelet i. Skær oksekødet i meget tynde skiver og kyllingen i strimler. Sæt dem på spid. Bland olie og Sambal oelek og pensl det på kødet. Sæt ovnen på grill og læg spiddene på et stykke alufolie på en plade. Grill dem øverst i ovnen, oksekødet 1-2 minutter og kyllingen ca. 4 minutter. Server dem varme med løse ris og dip samt agurkestave og evt. løg.