Opskrift på en smagfuld snobrødsdej der er indsendt af en bruger af sitet.
Denne opskrift kombinerer fedtstof, sukker og grahamsmel der giver en gode og smagfulde snobrød.
Samme type snobrød mange spejdere spiser.
For mere inspiration til snobrødet: Læs den fulde guide til snobrød og snobrødsdej her
Smagfuldt snobrød
En alternativ opskrift på snobrød hvor der benyttes lidt grahamsmel i dejen.
Equipment
- Bål
- Snobrødspind
Ingredienser
- 80 g smør
- 1 L mælk
- 60 g gær
- 2 spsk sukker
- 1½ tsk salt
- 1 kg hvedemel
- 500 g grahamsmel
- 6 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Smelt smør ved lav varme
- Tilsæt mælk. Tilsæt gær når blandingen er lunken.
- Bland det flydende med sukker, salt og melet
- Ælt dejen i olivenolien på bordet. Dejen skal være smidig uden at være hård
- Lad dejen hæve i en skål smurt i olivenolie.
- Lav minimum 16 boller ud af dejen og rul dem til aflange pølser der derefter kan sno om en pind og tilberedes over bål / gløder.
- Et snobrød er færdigt når det er godt bagt uden på og let slipper pinden ved at dreje det af