En nem opskrift hvis du vil have en Thai inspireret kylling ret der er lidt stærk.
Grundlæggende er det grøntsager, kylling i en sovs baseret på rød karry pasta og kokosmælk.
Serveres med ris
Fiskesauce, østerssauce kan undlades og du kan benytte de grøntsager du nu lige har. Dog vil jeg generelt anbefale gulerødder, løg, peberfrugt som base.
Chili kan du vælge det du nu lige har mulighed for at anskaffe. Husk at der er styrke i selve karry pasta også.
Thai ret - Kylling i rød karry og kokosmælk
En nem opskrift hvis du vil have en Thai inspireret kylling ret der er lidt stærk.Grundlæggende er det grøntsager, kylling i en sovs baseret på rød karry pasta og kokosmælk.Serveres med ris
Ingredienser
- 400 g kylling i strimler
- 2 stk løg
- 4 stk gulerødder
- 20 stk bønner
- 1 stk peberfrugt
- 6 stk Thai Chili frisk
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk olie til stegning
- 2 spsk fiskesauce
- 2 spsk østers sauce
- 2 spsk rød karry pasta
- 2 ds kokosmælk
Tilbehør
- 3 dl ris jasmin eller basmati
- 4½ dl vand
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Sæt ris over
- I en sautepande eller wok steges kødet gyldent i olie. Hæld det bagefter over i en skål
- Hak alle grøntsager og sauter i panden i 5 minutter på stærk varme. Hæld dem bagefter over i en ny skål
- Varm nu i en ren sautepande/wok den angivet mængde rød karry pasta (et par minutter) ved middelhøj varme. Hæld derefter kokosmælk på og lad det simre op
- Hæld kød og grøntsager tilbage på panden i karry/kokos sovsen og lad det hele simre 5 minutter
- Server nu med ris. Velbekommen