Chop Suey

Bland kødet med sojasauce og risvin. Vask porren, hak den fint og rør den i kødfarsen, som herefter skal stå og hvile i 20 min.

Morklerne lægges i blød i 15 min. i varmt vand, hvorefter de skylles grundigt. De hårde dele skæres fra, og resten hakkes fint.

Nudlerne koges 1 min. i spilkogende saltvand, koldt vand hældes over, når de er færdige og de stilles til afdrypning. Bønnespirerne skylles godt.

Skær gulerødder og bambusskuddene i tændstiks tynde strimler. Løget skæres i ringe.

Peberfrugten deles i kvarter, ribber og kerner fjernes, og frugtkødet skylles og skæres i tynde strimler. Saucen røres sammen.

Varm lidt af olien i en pande og svits de forskellige ingredienser hver for sig og bare et øjeblik, hvorefter de kommes i en gryde.

Kødet svitses til sidst, og alt saltes let, hvorefter saucen hældes over. Det hele får et hurtigt opkog og smages til.

Chop Suey

Udskriv
Opskrift på den kinesiske klassiker Chop Suey / Chop Soey. Kan spises med pinde.
Ret Hovedret
Køkken Kinesisk
Keyword chop suey, kina, kinesisk, ris, soya
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Mad Opskrifter

Ingredienser

Chop Suey

  • 500 g hakket oksekød eller kød strimler
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk risvin
  • 2 stk porre
  • 6 stk sorte morkler kinesiske
  • 100 g glasnudler
  • 1 tsk salt
  • 2 dl bønnespire
  • 2 stk gulderødder
  • 2 dl bambusskud
  • 2 stk løg
  • 1 stk grøn peberfrugt
  • 2 spsk olie

Saucen

  • 2 spsk soyasauce
  • 2 tsk sesamolie eller vegetabilsk olie
  • 2 spsk risvin
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Sådan gør du

  • Bland kødet med sojasauce og risvin. Vask porren, hak den fint og rør den i kødfarsen, som herefter skal stå og hvile i 20 min.
    Morklerne lægges i blød i 15 min. i varmt vand, hvorefter de skylles grundigt. De hårde dele skæres fra, og resten hakkes fint.
    Nudlerne koges 1 min. i spilkogende saltvand, koldt vand hældes over, når de er færdige og de stilles til afdrypning. Bønnespirerne skylles godt.
    Skær gulerødder og bambusskuddene i tændstiks tynde strimler. Løget skæres i ringe.
    Peberfrugten deles i kvarter, ribber og kerner fjernes, og frugtkødet skylles og skæres i tynde strimler. Saucen røres sammen.
    Varm lidt af olien i en pande og svits de forskellige ingredienser hver for sig og bare et øjeblik, hvorefter de kommes i en gryde.
    Kødet svitses til sidst, og alt saltes let, hvorefter saucen hældes over. Det hele får et hurtigt opkog og smages til.
Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Hovedret

Comments

  • hvad skal der ske med den anden gulerod? det virker som opskriften ikke helt hænger sammen

    Anne Fjelding 2. oktober 2022 16:25 Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..