Bland kødet med sojasauce og risvin. Vask porren, hak den fint og rør den i kødfarsen, som herefter skal stå og hvile i 20 min.
Morklerne lægges i blød i 15 min. i varmt vand, hvorefter de skylles grundigt. De hårde dele skæres fra, og resten hakkes fint.
Nudlerne koges 1 min. i spilkogende saltvand, koldt vand hældes over, når de er færdige og de stilles til afdrypning. Bønnespirerne skylles godt.
Skær gulerødder og bambusskuddene i tændstiks tynde strimler. Løget skæres i ringe.
Peberfrugten deles i kvarter, ribber og kerner fjernes, og frugtkødet skylles og skæres i tynde strimler. Saucen røres sammen.
Varm lidt af olien i en pande og svits de forskellige ingredienser hver for sig og bare et øjeblik, hvorefter de kommes i en gryde.
Kødet svitses til sidst, og alt saltes let, hvorefter saucen hældes over. Det hele får et hurtigt opkog og smages til.
Chop Suey
Ingredienser
Chop Suey
- 500 g hakket oksekød eller kød strimler
- 2 spsk soyasauce
- 2 spsk risvin
- 2 stk porre
- 6 stk sorte morkler kinesiske
- 100 g glasnudler
- 1 tsk salt
- 2 dl bønnespire
- 2 stk gulderødder
- 2 dl bambusskud
- 2 stk løg
- 1 stk grøn peberfrugt
- 2 spsk olie
Saucen
- 2 spsk soyasauce
- 2 tsk sesamolie eller vegetabilsk olie
- 2 spsk risvin
- 1 spsk sesamfrø
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Sådan gør du
- Bland kødet med sojasauce og risvin. Vask porren, hak den fint og rør den i kødfarsen, som herefter skal stå og hvile i 20 min. Morklerne lægges i blød i 15 min. i varmt vand, hvorefter de skylles grundigt. De hårde dele skæres fra, og resten hakkes fint. Nudlerne koges 1 min. i spilkogende saltvand, koldt vand hældes over, når de er færdige og de stilles til afdrypning. Bønnespirerne skylles godt. Skær gulerødder og bambusskuddene i tændstiks tynde strimler. Løget skæres i ringe. Peberfrugten deles i kvarter, ribber og kerner fjernes, og frugtkødet skylles og skæres i tynde strimler. Saucen røres sammen. Varm lidt af olien i en pande og svits de forskellige ingredienser hver for sig og bare et øjeblik, hvorefter de kommes i en gryde. Kødet svitses til sidst, og alt saltes let, hvorefter saucen hældes over. Det hele får et hurtigt opkog og smages til.
hvad skal der ske med den anden gulerod? det virker som opskriften ikke helt hænger sammen