Drømmekage fra Brovst

Opskrift på den gode gamle Drømmekage fra Brovst der har eksisteret i mange generationer. Den dejlige bund med en top af karameliseret farin og kokos. Herunder finder du den originale opskrift til denne kage.

Sukker og æg piskes rigtig godt sammen i en skål – pisk det så luftigt og lyst som muligt.
Opvarm smør så det er flydende og bland med mælk. Sigt mel, bagepulver og vaniliesukker ned i mælk/smør og rør det godt sammen til en ensartet masse – (tip. tag evt. 1/4 del af æggemassen og rør godt ind i dejen).

Med en dejskraber vender du stille og roligt æggemassen ned i dejen – og meget forsigtigt vender du de 2 masser sammen med dejskraberen. Jo mere forsigtig du er her, desto bedre og luftigere kage får du.
Herefter hældes massen forsigtigt i en bradepande og sættes i en forvarmet ovn ved 200 C i ca. 20 min. (Stik en gaffel ned i midten af kagen – når der ikke hænger dej på den mere, er den klar til at få kokosfyldet på – den må godt have en god brun skorpe.)

De sidste 10 minutter af bagetiden forberedes fyldet:
Smør /margarinen smeltes i en gryde og mælken tilsættes.
Brun farin og kokosmel blandes i.
Røres sammen til en ensartet masse.

Fyldet hældes oven på kagen, når den har bagt i ca. 20 min.
Bages yderligere 5-8 minutter med fyldet på og ved 220C.

Lad kagen køle af før i går i krig med den
Velbekommen 🙂

Drømmekage fra Brovst

Udskriv
Lækker opskrift på den originale Drømmekage fra Brovst - vi har selv brugt denne opskrift igennem mange år og den er altid et hit. Skøn kage med top af karameliseret farin og kokos.
Man kan sagtens lave en dobbelt portion til toppen hvis man er lidt en sukkergris 🙂
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Keyword brovst, dessert, drømmekage, farin, kage, kokos
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 1 bradepande
Forfatter Mad Opskrifter

Ingredienser

Kage

  • 50 g smør
  • 300 g sukker
  • 350 g hvedemel
  • 3 stk æg
  • 2 dl mælk
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniliesukker

Fyld

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

Sådan gør du

  • Sukker og æg piskes rigtig godt sammen i en skål - pisk det så luftigt og lyst som muligt.
  • Opvarm smør så det er flydende og bland med mælk. Sigt mel, bagepulver og vaniliesukker ned i mælk/smør og rør det godt sammen til en ensartet masse - (tip. tag evt. 1/4 del af æggemassen og rør godt ind i dejen). 
  • Med en dejskraber vender du stille og roligt æggemassen ned i dejen - og meget forsigtigt vender du de 2 masser sammen med dejskraberen. Jo mere forsigtig du er her, desto bedre og luftigere kage får du. 
  • Herefter hældes massen forsigtigt i en bradepande og sættes i en forvarmet ovn ved 200 C i ca. 20 min. (Stik en gaffel ned i midten af kagen - når der ikke hænger dej på den mere, er den klar til at få kokosfyldet på - den må godt have en god brun skorpe.) 
  • De sidste 10 minutter af bagetiden forberedes fyldet:
    Smør /margarinen smeltes i en gryde og mælken tilsættes.
    Brun farin og kokosmel blandes i.
    Røres sammen til en ensartet masse. 
  • Fyldet hældes oven på kagen, når den har bagt i ca. 20 min.
    Bages yderligere 5-8 minutter med fyldet på og ved 220C. 
  • Lad kagen køle af før i går i krig med den
    Velbekommen 🙂
Article Categories:
Kager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..