Opskrift på den gode gamle Drømmekage fra Brovst der har eksisteret i mange generationer. Den dejlige bund med en top af karameliseret farin og kokos. Herunder finder du den originale opskrift til denne kage.
Sukker og æg piskes rigtig godt sammen i en skål – pisk det så luftigt og lyst som muligt.
Opvarm smør så det er flydende og bland med mælk. Sigt mel, bagepulver og vaniliesukker ned i mælk/smør og rør det godt sammen til en ensartet masse – (tip. tag evt. 1/4 del af æggemassen og rør godt ind i dejen).
Med en dejskraber vender du stille og roligt æggemassen ned i dejen – og meget forsigtigt vender du de 2 masser sammen med dejskraberen. Jo mere forsigtig du er her, desto bedre og luftigere kage får du.
Herefter hældes massen forsigtigt i en bradepande og sættes i en forvarmet ovn ved 200 C i ca. 20 min. (Stik en gaffel ned i midten af kagen – når der ikke hænger dej på den mere, er den klar til at få kokosfyldet på – den må godt have en god brun skorpe.)
De sidste 10 minutter af bagetiden forberedes fyldet:
Smør /margarinen smeltes i en gryde og mælken tilsættes.
Brun farin og kokosmel blandes i.
Røres sammen til en ensartet masse.
Fyldet hældes oven på kagen, når den har bagt i ca. 20 min.
Bages yderligere 5-8 minutter med fyldet på og ved 220C.
Lad kagen køle af før i går i krig med den
Velbekommen 🙂
Drømmekage fra Brovst
Ingredienser
Kage
- 50 g smør
- 300 g sukker
- 350 g hvedemel
- 3 stk æg
- 2 dl mælk
- 3 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniliesukker
Fyld
- 125 g smør
- 100 g kokosmel
- 250 g brun farin
- ½ dl mælk
Sådan gør du
- Sukker og æg piskes rigtig godt sammen i en skål - pisk det så luftigt og lyst som muligt.
- Opvarm smør så det er flydende og bland med mælk. Sigt mel, bagepulver og vaniliesukker ned i mælk/smør og rør det godt sammen til en ensartet masse - (tip. tag evt. 1/4 del af æggemassen og rør godt ind i dejen).
- Med en dejskraber vender du stille og roligt æggemassen ned i dejen - og meget forsigtigt vender du de 2 masser sammen med dejskraberen. Jo mere forsigtig du er her, desto bedre og luftigere kage får du.
- Herefter hældes massen forsigtigt i en bradepande og sættes i en forvarmet ovn ved 200 C i ca. 20 min. (Stik en gaffel ned i midten af kagen - når der ikke hænger dej på den mere, er den klar til at få kokosfyldet på - den må godt have en god brun skorpe.)
- De sidste 10 minutter af bagetiden forberedes fyldet: Smør /margarinen smeltes i en gryde og mælken tilsættes. Brun farin og kokosmel blandes i. Røres sammen til en ensartet masse.
- Fyldet hældes oven på kagen, når den har bagt i ca. 20 min. Bages yderligere 5-8 minutter med fyldet på og ved 220C.
- Lad kagen køle af før i går i krig med den Velbekommen 🙂