Frikadeller ala Jenstruplund

En variant af de traditionelle frikadeller hvor vi tilføjer lidt ekstra ingredienser.

Det kan være alt grønt man lige har i køleskabet.

Kødet røres sammen med salt.
Løg, hvidløg, oliven hakkes fint og hældes i farsen og røres sammen.

Mel og peber blandes derefter i og røres ind i farsen. Når det er blevet rørt godt ind tilsættes et æg og mælk lidt af gangen under omrøring. Vurder selv hvornår farsen har en god konsistens. Ikke for fast og ikke for våd.

Når farsen har den ønsket konsistens, hakkes mozarella og tilsættes farsen. Rør forsigtigt osten ind så den er fordelt godt.

Nu kan frikadellerne steges. Varm fedtstof på en stor pande.
Brug en ske og dyb i fedtstof for derefter at scoope en passende mængde fars op på skeen. Form den i din håndflade med skeen og steg.

Frikadellerne skal ca. have 2 minutter på en meget varm pande på hver side. Derefter kan der skrues lidt ned og give dem yderligere 3-4 minutter på hver side.

Kan serveres med kartofler eller lign.

Frikadeller ala Jenstruplund

Udskriv
En variant af de traditionelle frikadeller hvor vi tilføjer lidt ekstra ingredienser. Det kan være alt grønt man lige har i køleskabet.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Frikadeller, hvidløg, løg, oliven
Antal 4 personer
Forfatter Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 500 g flæskefars
  • 1 stk løg
  • 10 stk oliven
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 stk æg
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk peber
  • 1 dl mælk
  • ½ pk frisk mozarella
  • 50 g smør til stegning

Sådan gør du

  • Kødet røres sammen med salt. 
    Løg, hvidløg, oliven hakkes fint og hældes i farsen og røres sammen.
    Mel og peber blandes derefter i og røres ind i farsen. Når det er blevet rørt godt ind tilsættes et æg og mælk lidt af gangen under omrøring. Vurder selv hvornår farsen har en god konsistens. Ikke for fast og ikke for våd.
    Når farsen har den ønsket konsistens, hakkes mozarella og tilsættes farsen. Rør forsigtigt osten ind så den er fordelt godt.
    Nu kan frikadellerne steges. Varm fedtstof på en stor pande.
    Brug en ske og dyb i fedtstof for derefter at scoope en passende mængde fars op på skeen. Form den i din håndflade med skeen og steg.
    Frikadellerne skal ca. have 2 minutter på en meget varm pande på hver side. Derefter kan der skrues lidt ned og give dem yderligere 3-4 minutter på hver side.
    Kan serveres med kartofler eller lign.
Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Aftensmad · Hovedret

Comments

  • Jeg er sikker på at de smager godt, ud fra ingredienserne, bare ikke det med at stege i Margarine, det er trist, og ikke godt for helbredet, sådan noget skal steget i rigtig Smør 🙂

    Ole 10. august 2023 9:33 Svar
    • Jeg er helt enig Ole og steger faktisk selv i smør pga. smagen. Mht. helbredet skal jeg ikke udtale mig om hvad der er bedst 🙂

      Jeg har opdateret opskriften så den korrekt angiver smør som fedtstof ved stegning.

      Claush 19. september 2023 13:29 Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..