Har du fx. været så heldig at fange en frisk ørred er her en af mine favorit opskrifter.
Rens fisken grundigt og skær hoved, hale og finner af. – Lad skinnet blive på.
Smør herefter et stykke staniol med fedtstof og læg fisken derpå.
Fyld fisken med skåret løg, hakket persille, et par citronskiver, friskkværnet peber, salt og evt. noget hvidløg.
Fyld fisken godt op og pak den derefter tæt ind i staniolen.
Kan nu bages i ovnen i et ildfast fad i ca. 25. minutter ved 180C (varmluft).
Dette er beregnet på en havørred på omkring 1 kilo. Har du en stor kan du skære den ud i passende størrelser.
Fisken er klar når du nemt kan trække kødet fra benene.
Kan serveres med kartofler, persille og smørsovs. Samt både hvis det ønskes.
Server gerne fisken direkte med staniol – så du og evt. en gæst selv kan pakke den varme fisk op.
Det tager ca. 40 minutter at lave fra du kommer ind af døren med den friske fisk til servering – Velbekommen 🙂
(Billedet er fra min seneste fangst 06.okt 2008)
Havørred i ovn - Friskfanget
Ingredienser
- 1 stk havørred 1-2 kg
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- ½ stk citron
- 1 bundt persille
- 2 tsk peber
- 2 tsk salt
- 1 bundt persille
Tilbehør
- 500 g kartofler
- 1 dl smør
Sådan gør du
- Har du fx. været så heldig at fange en frisk ørred er her en af mine favorit opskrifter. Rens fisken grundigt og skær hoved, hale og finner af. - Lad skinnet blive på. Smør herefter et stykke staniol med fedtstof og læg fisken derpå. Fyld fisken med skåret løg, hakket persille, et par citronskiver, friskkværnet peber og evt. noget hvidløg. Fyld fisken godt op og pak den derefter tæt ind i staniolen. Kan nu bages i ovnen i et ildfast fad i ca. 25. minutter ved 180C (varmluft) Dette er beregnet på en havørred på omkring 1 kilo. Har du en stor kan du skære den ud i passende størrelser. Fisken er klar når du nemt kan trække kødet fra benene. Kan serveres med kartofler, persille og smørsovs. Samt både hvis det ønskes. Server gerne fisken direkte med staniol - så gæsten selv kan pakke den varme fisk op. Det tager ca. 40 minutter at lave fra du kommer ind af døren med den friske fisk til servering - Velbekommen 🙂 (Billedet er fra en fangst d. 06. okt 2008)