Hyldeblomstsaft

En super lækker opskrift på frisk hyldeblomst saft som vi laver meget af hvert eneste år.

Er man så heldig at have hyld i haven, bør man udnytte de skønne blomster og lave sig denne saft – den slår alt du kan finde i supermarkedet.

Har man meget hyld, kan man som os fryse koncentrat ned og gemme til hele året – vi tager hver uge en pose koncentrat op af fryseren og blander med vand. Smag af sommer hele året!

Opskriften er lånt fra vores anden hjemmeside Hus på Landet – specifikt under Hyldeblomstsaft opskrift. Der kan du læse mere om håndteringen og opskriften – samt se flere billeder.

Hyldeblomstsaft

Udskriv
En super lækker opskrift på frisk hyldeblomst saft som vi laver meget af hvert eneste år.
Er man så heldig at have hyld i haven, bør man udnytte de skønne blomster og lave sig denne saft - den slår alt du kan finde i supermarkedet.
Har man meget hyld, kan man som os fryse koncentrat ned og gemme til hele året - vi tager hver uge en pose koncentrat op af fryseren og blander med vand. Smag af sommer hele året!
Ret Drikke, Saft
Køkken Dansk
Keyword drikke, hyld, hyldeblomst, hyldeblomstsaft, saftevand
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 4 days
Samlet tid 4 days 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Fru Heinrich

Ingredienser

  • 40 stk hyldeblomst skærme
  • 40 g citronsyre
  • 2 stk store øko citroner
  • 1 kg sukker Alternativt 500g rørsukker og 500g alm. sukker
  • L vand

Sådan gør du

  • Hyldeblomst skærmene skal skylles hvis der er dyr i – ellers kan de godt bruges direkte fra busken. (giver mere smag hvis ikke man får skyllet alt pollen væk).
    I en egnet beholder man kan have i køleskabet blander man lagvis de 40 hyldeblomst skærme og citroner skåret ud i skiver.
    Sukker, citronsyre hældes i en gryde og overhældes med kogende vand – sørg for alt sukkeret bliver opløst.
    Hæld sukkervandet over hyldeskærmene og rør lidt rundt i blandingen.
    Låg på beholderen og ind i køleskabet.
    Du kan en gang dagligt lige røre lidt rundt i blandingen.
    Efter 4-6 dage er saften klar. Si den igennem en finmasket si eller et klæde for en renere saft.
    Opbland efter smag (ca. 1/3 del saft til 2/3 vand) og nyd smagen af frisk hyldeblomst saft.
    Har man lavet en større portion kan koncentratet hældes i fryseposer (opmål i forhold til din smag og størrelsen på den kande du vil benytte i fremtiden). Så du kan tage dit frosne koncentrat og opblande med vand direkte i kanden. Kort tid efter har du iskold saft.
Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Saft & Juice

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..