En super lækker opskrift på frisk hyldeblomst saft som vi laver meget af hvert eneste år.
Er man så heldig at have hyld i haven, bør man udnytte de skønne blomster og lave sig denne saft – den slår alt du kan finde i supermarkedet.
Har man meget hyld, kan man som os fryse koncentrat ned og gemme til hele året – vi tager hver uge en pose koncentrat op af fryseren og blander med vand. Smag af sommer hele året!
Opskriften er lånt fra vores anden hjemmeside Hus på Landet – specifikt under Hyldeblomstsaft opskrift. Der kan du læse mere om håndteringen og opskriften – samt se flere billeder.
Hyldeblomstsaft
En super lækker opskrift på frisk hyldeblomst saft som vi laver meget af hvert eneste år.Er man så heldig at have hyld i haven, bør man udnytte de skønne blomster og lave sig denne saft - den slår alt du kan finde i supermarkedet.Har man meget hyld, kan man som os fryse koncentrat ned og gemme til hele året - vi tager hver uge en pose koncentrat op af fryseren og blander med vand. Smag af sommer hele året!
Ingredienser
- 40 stk hyldeblomst skærme
- 40 g citronsyre
- 2 stk store øko citroner
- 1 kg sukker Alternativt 500g rørsukker og 500g alm. sukker
- 1½ L vand
Sådan gør du
- Hyldeblomst skærmene skal skylles hvis der er dyr i – ellers kan de godt bruges direkte fra busken. (giver mere smag hvis ikke man får skyllet alt pollen væk).I en egnet beholder man kan have i køleskabet blander man lagvis de 40 hyldeblomst skærme og citroner skåret ud i skiver.
Sukker, citronsyre hældes i en gryde og overhældes med kogende vand – sørg for alt sukkeret bliver opløst.
Hæld sukkervandet over hyldeskærmene og rør lidt rundt i blandingen.
Låg på beholderen og ind i køleskabet.
Du kan en gang dagligt lige røre lidt rundt i blandingen.
Efter 4-6 dage er saften klar. Si den igennem en finmasket si eller et klæde for en renere saft.
Opbland efter smag (ca. 1/3 del saft til 2/3 vand) og nyd smagen af frisk hyldeblomst saft.
Har man lavet en større portion kan koncentratet hældes i fryseposer (opmål i forhold til din smag og størrelsen på den kande du vil benytte i fremtiden). Så du kan tage dit frosne koncentrat og opblande med vand direkte i kanden. Kort tid efter har du iskold saft.