Kom de frosne bær i en foodprocessor sammen med flormelis, fintrevet skal og saft af citronen og vand. Blend straks.
Kom straks sorbeten i en lille firkantet form, som rummer 6 dl, og stil den i fryseren.
Ved servering:
Tænd ovnen pa 200°. Kog vandet op med sukker i en kasserolle og kog ved høj varme i 3 min.
Pisk æggehviderne let stive med en elektrisk håndmikser eller på røremaskine.
Tag den kogende sukkerlage direkte fra blusset og hæld det i æggehviderne under piskning.
Pisk, indtil æggehviderne er kolde – det tager ca. 10 min. Tag isen ud af fryserne og læg den i et ildfast fad.
Smør marengsen på isen, så den dækker isen helt.
Bag med det samme isen i ovnen, til marengsen er lysebrun.
Server straks.
Is surprise med hindbærsorbet
Kom de frosne bær i en foodprocessor sammen med flormelis, fintrevet skal og saft af citronen og vand. Blend straks. Kom straks sorbeten i en lille firkantet form, som rummer 6 dl, og stil den i fryseren. Ved servering: Tænd ovnen pa 200°. Kog vandet op med sukker i en kasserolle og kog ved høj varme i 3 min. Pisk æggehviderne let stive med en elektrisk håndmikser eller på røremaskine. Tag den kogende sukkerlage direkte fra blusset og hæld det i æggehviderne under piskning. Pisk, indtil æggehviderne er kolde - det tager ca. 10 min. Tag isen ud af fryserne og læg den i et ildfast fad. Smør marengsen på isen, sa den dækker isen helt. Bag med det samme isen i ovnen, til marengsen er lysebrun. Server straks.
Ingredienser
Sorbet
- 500 g frosne hindbær
- 175 g flormelis
- 2 tsk fintrevet skal og saft af 1 appelsin usprøjtet
- 1,7 dl vand
Marengs
- 3 stk æggehvider
- 150 g sukker
- 3/4 dl vand
Sådan gør du
- Kom de frosne bær i en foodprocessor sammen med flormelis, fintrevet skal og saft af citronen og vand. Blend straks. Kom straks sorbeten i en lille firkantet form, som rummer 6 dl, og stil den i fryseren. Ved servering: Tænd ovnen pa 200°. Kog vandet op med sukker i en kasserolle og kog ved høj varme i 3 min. Pisk æggehviderne let stive med en elektrisk håndmikser eller på røremaskine. Tag den kogende sukkerlage direkte fra blusset og hæld det i æggehviderne under piskning. Pisk, indtil æggehviderne er kolde - det tager ca. 10 min. Tag isen ud af fryserne og læg den i et ildfast fad. Smør marengsen på isen, sa den dækker isen helt. Bag med det samme isen i ovnen, til marengsen er lysebrun. Server straks.
Nutrition
Calories: 290kcal