Rør kødet med salt og derefter de øvrige ingredienser til en ensarter fars. Lad evt. farsen hvile i køleskabet for en kort stund.
Imens: Skyl salaten og dup den tør. skær melon og tomater i terninger og læg i en skål. Krydr med salt.
Vend rucola i lige inden serviering.
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Form nu farsen til aflange kødboller med en spiseske.
Steget i olien ved en god varme ca. 5 min på hver side.
Sursød sovs: Hæld de 5 første ingredienser i en kasserolle og varm op. Lad det småkoge i 5 min, Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.
Kylling Frikadeller
Opskrift på nogen lækre kylling frikadeller der kan serveres med salat og en sursød sovs
Ingredienser
Fars
- 500 g hakket kyllingekød
- 1 tsk salt
- 2 spsk revet løg
- 1 stk æg
- 2 spsk mel
- ½ dl hønsebouillon
- 1 tsk spidskommen
- ½ tsk peber
- 4 spsk olivenolie til stegning
Salat
- 100 g rucola
- ½ stk honningmelon
- 250 g blommetomater
- salt
Sursød sovs
- 2 dl hønsebouillon
- ½ dl hvidvins eddike
- 6 spsk sukker
- 2 spsk sød chilisauce
- 2 spsk tomatketchup
- 1 spsk majsstivelse
- salt
- peber
Tilbehør
- 4 dl ris
Sådan gør du
- Rør kødet med salt og derefter de øvrige ingredienser til en ensarter fars. Lad evt. farsen hvile i køleskabet for en kort stund. Imens: Skyl salaten og dup den tør. skær melon og tomater i terninger og læg i en skål. Krydr med salt. Vend rucola i lige inden serviering. Kog ris efter anvisningen på emballagen. Form nu farsen til aflange kødboller med en spiseske. Steget i olien ved en god varme ca. 5 min på hver side.Sursød sovs:
Hæld de 5 første ingredienser i en kasserolle og varm op. Lad det småkoge i 5 min, Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og peber.
Smager rigtig mums – Både frikadellerne og den sursøde sauce.
Vi havde ikke noget mild chili sauce, så brugte ½ af en stærk sauce, det fungerede helt fint.
Og så vil vi næste gang putte lidt mere spidskommen i, den var lidt svær at smage