En populær opskrift blandt børnene og da også nogen voksne 🙂
Pølsehorn kan laves og spises med det samme, men kan også sagtens fryses ned til en senere dag.
De er populære i både madpakken eller til fx. en børnefødselsdag.
Eller hvis man skal på tur med familien er det også en god hapser at lige få på farten.
Pølsehorn
En populær opskrift blandt børnene og da også nogen voksne 🙂Pølsehorn kan laves og spises med det samme, men kan også sagtens fryses ned til en senere dag.De er populære i både madpakken eller til fx. en børnefødselsdag. Eller hvis man skal på tur med familien er det også en god hapser at lige få på farten.
Ingredienser
- 25 g gær
- 1½ dl mælk eller vand
- 50 g margarine
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 250 g hvedemel
- 3 stk pølser
- 1 stk æg til pensling
- ketchup
- sennep
- revet ost
Sådan gør du
- Udrør gæren i lunken mælk eller vand (37 grader). Tilsæt salt, sukker og smeltet margarine og til sidst melet.
- Dejen æltes og stilles til hævning i 20 minutter tildækket.
- Dejen slås ned og rulles ud som en rund pizza. Skæres derefter i 8 trekanter, ved at dele dejen på midten 4 gange.
- Pølserne skæres i 3 lige store stykker og lægges på dejen i den brede ende og rulles sammen.
- Pølsehornene hæver nu i 25 min. på pladen. Pølsehornene pensles inden de sættes i ovnen evt. med æg, hvorefter de bages ved 200 C i ca. 15 min.
- Alternativt kan trekanterne smøres med ketchup, sennep og drysses med lidt ost på hver pølse, inden den rulles