Hvidtøl og sagogryn koges til sagogrynene er gennemsigtige – ca. 10-15 minutter.
Smag til med sødemiddel / sukker.
Spises varm med kold piskefløde på.
Min mor lærte retten af min farmor – en bondekone fra Thy – i slutningen af 1960’erne. Jeg forestiller mig, at det var en klassisk ret nr. 2 på gårdene.
Der findes variationer af denne opskrift.
Sagoøl
Opskrift på Sagoøl - Min mor lærte retten af min farmor - en bondekone fra Thy - i slutningen af 1960'erne. Jeg forestiller mig, at det var en klassisk ret nr. 2 på gårdene.
Ingredienser
- 1 flaske hvidtøl
- 25 g sagogryn
- sukker / sødemiddel
Tilbehør
- Fløde
Sådan gør du
- Hvidtøl og sagogryn koges til sagogrynene er gennemsigtige - ca. 10-15 minutter.Smag til med sødemiddel / sukker.Spises varm med kold piskefløde på.Min mor lærte retten af min farmor - en bondekone fra Thy - i slutningen af 1960'erne. Jeg forestiller mig, at det var en klassisk ret nr. 2 på gårdene.