Bland mirepoix i gryden og varm op. Steg baconen og brun kødet fra rådyrhalsen i baconfedtet. (Tager lidt tid).
Flamber kantarellerne i Grand Marnier.
Bland det hele sammen og lad det koge i et par timer.
Grønsager med videre tages op når disse er udkogt. Rådyrhalsen har stadig kraft og smag tilbage et stykke tid efter og den kan godt koge i ca. 8 timer.
Vildtopskrift med råvildt
Bland mirepoix i gryden og varm op. Steg baconen og brun kødet fra rådyrhalsen i baconfedtet. (Tager lidt tid). Flamber kantarellerne i Grand Marnier. Bland det hele sammen og lad det koge i et par timer. Grønsager med videre tages op når disse er udkogt. Rådyrhalsen har stadig kraft og smag tilbage et stykke tid efter og den kan godt koge i ca. 8 timer.
Ingredienser
- Rådyrhals den samme fremgangsmåde kan bruges med meget andet kød
- 200 g gulerødder
- 200 g selleri
- 400 g løg
- 100 g bacon
- 150 g kantareller
- ½ L fløde
- 50 g smør
- olie til stegning
- Grand Marnier til flambering
- 10 stk enebær
- korianderfrø
- peber
- 3 stk stjerne anis
- 4 stk laurbærblade
- 10 stk nelliker
- æblecider eddike
- hyldeblomstsaft eller fx friskpresset æblejuice
- 1½ L vand
Sådan gør du
- Bland mirepoix i gryden (gulerødder, selleri, løg) og varm op. Steg baconen og brun kødet fra rådyrhalsen i baconfedtet. (Tager lidt tid). Flamber kantarellerne i Grand Marnier. Bland det hele sammen og lad det koge i et par timer. Grønsager med videre tages op når disse er udkogt. Rådyrhalsen har stadig kraft og smag tilbage et stykke tid efter og den kan godt koge i ca. 8 timer.